DarkTravel_logo
Ongewoon België > Mysterieus & Inspirerend

Mysterieus & Inspirerend

België

Mysterieus & ongewoon Brugge 

Brugse zot: Meer dan 100 jaar geleden - in 1910 - verhuisden de vrouwelijke psychiatrische patiënten van de Boeveriestraat in Brugge naar de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels. Van Open Poort naar Brugse Zot schetst een beeld van de geestelijke gezondheidszorg in Brugge.

Vrijmetselaars Brugge: Tijdens een wandeling in de binnenstad verneemt u meer over de geschiedenis van de Belgische en vooral van de Brugse vrijmetselarij. Het parcours loopt langs de plaatsen waar de eerste Brugse loges bijeenkwamen. Langsheen het traject komen ook de bekende vrijmetselaars aan bod die in Brugge actief waren en die, in het voetspoor van illustere voorgangers zoals Montesquieu, Voltaire, Lessing, Mozart, Haydn, en Goethe, elk op hun manier bijdroegen aan de maatschappij.

Mythen en legendes.

De Donkere Kant van Brugge: Ontdek het Brugge die de meeste bezoekers niet te zien krijgen. 
Verlaat de platgetreden paden om de mysterie en de geschiedenis van Brugge te ontdekken. Leer de fascinerende mythes en legendes van Brugge kennen.   

 

Mysterieus & ongewoon Gent 

1/ Museum Dr. Guislain is een cultureel ijkpunt met betrekking tot de geschiedenis van en actuele discussies over psychiatrie en geestelijke gezondheid, zorg, kunst en waanzin. Een museum in de Jozef Guislainstraat, in het oudste krankzinnigengesticht van België uit 1857: je zou wel gek zijn om daar niet even langs te gaan.

2/ Vrijmetselarij Gent. De Vrijmetselarij blijft nog steeds onvoorspelbaar veel mensen boeien. Ze vond haar weg naar gent in de achttiende eeuw, werd al spoedig omgeven door een aureool van geheimzinnigheid dat haar tot op heden hardnekkig is blijven achtervolgen.

 

Mysterieus & ongewoon Brussel 

 Vrijmetselarij

Een waas van geheimzinnigheid hangt over de vrijmetselarij. Het besloten karakter van de loges en de eeuwenoude inwijdingstradities dragen daar in hoge mate toe bij. 

Het Justitie paleis van Brussel

Bij dit bezoek ontdek je het verhaal van de architect maar ook dat van de architectuur, de stedenbouwkundige inplanting en de symboliek die schuil gaat achter deze monumentale façade. Je krijgt ook een inzicht in de werking van justitie en in de rol van het paleis.

 

 

Meer info aanvragen >