DarkTravel_logo

Oorlog Sites 40-45 "Opkomst van het kwaad"

In de voetsporen van de Tweede Wereldoorlog hebben wij herdenkingsformules samengesteld met bezoeken en wandelingen langs de gedenkwaardige en historische slagvelden en vernietigingskampen. 


40-45 The Last Battle / De Laatste Veldslag

De Tweede Wereldoorlog was de grootste en dodelijkste oorlog uit de geschiedenis, waarbij meer dan 30 landen betrokken waren. Aangestoken door de nazi-invasie in Polen in 1939, sleepte de oorlog zich voort gedurende zes bloedige jaren totdat de geallieerden in 1945 Nazi-Duitsland versloegen.

D-Day Experience

Frankrijk

De invasiestranden van D-Day.
In de vroege ochtend van 6 juni 1944 – een dag die bekend zou komen te staan als D-Day – landden ruim 150.000 militairen op de Normandische stranden met codenamen Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword (van west naar oost).. Die ochtend doorbrak de grootste geallieerdeninvasie in de geschiedenis de verdedigingswerken van de Atlantikwall, waardoor de weg werd geëffend voor het Tweede Front en een bijdrage werd geleverd aan de definitieve nederlaag van Hitler's Derde Rijk.

8d/7n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1625,00 pp
6d/5n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1520,00 pp

Meer info >
 

Dunkirk & Atlantic wall - Secret V2 / V3 Nazi bases

Frankrijk

De evacuatie van Dunkirk, met de codenaam “Operation Dynamo”, was de evacuatie van geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf de stranden en de haven van Duinkerken, in het noorden van Frankrijk, tussen 26 mei en 4 juni 1940.

 Hardefoort / Kazemat - La Plaine au Bois Site - Schuur van de Massamoord - Esquelbecq

Eperleques bunker - Fort van Mimoyecques - La Coupole - Geheime V2 / V3 nazi-basissen. Atlantic walll - Batterij Todt - Duinkerken.

In de zoektocht naar wereldheerschappij bouwden de nazi's enkele van de grootste en dodelijkste stukken militaire uitrusting en kwaadwillende technologie uit de geschiedenis.

 

Verleng uw verblijf:

Boulogne-sur-Mer: Het is een uniek plaatsje. Wanneer u de tijd neemt om de wirwar aan straatjes te ontdekken kunt u niet onberoerd blijven door de diversiteit ervan. Men zou haast kunnen zeggen dat er niet één maar meerdere Boulognes-sur-Mer zijn... Het laaggelegen stadsdeel leeft volgens het ritme van de vissershaven en zijn handelswijk. Het oude centrum, bovenop de rots, neemt u mee door een tweeduizend jaar oude geschiedenis.

Nausicaá: het grootste aquarium van Europa: Luister naar de roep van de oceaan.
Prachtig, rijk, mysterieus, maar ook zo kwetsbaar. Uw oceaanervaring begint hier!

De Grand Site des 2 Caps, gelegen aan de Côte d'Opale tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, is een beschermd natuurgebied dat opmerkelijk is door de diversiteit van zijn landschappen.

Het dankt zijn naam aan twee kapen die hemelsbreed 10 km uit elkaar liggen: Cap Blanc-Nez, 134 m hoog, die een panoramisch uitzicht biedt op het Nauw van Pas-de-Calais en de Engelse kliffen, en Cap Gris-Nez, het dichtstbijzijnde punt van de Franse kust bij Engeland.

2d/1n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 395,00 pp
3d/2n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 565,00 pp

Meer info >
 

U-boot basissen van Wereldoorlog 2 in Frankrijk

Frankrijk

De U-boot bases in Frankrijk waren de thuishaven van de beroemdste U-boot flottillas van 1940 tot 1944 :

- Lorient U-boot basis : 2de en 10de flottillas. Gebouwd door de Duitsers tussen februari 1941 en januari 1943, was de U-boot basis Keroman ontworpen om dertig U-boten en hun bemanningen te huisvesten. Na de oorlog werd deze unieke plaats in de wereld de belangrijkste basis van de Franse dieselonderzeeërs voordat ze uiteindelijk in 1997 werd gesloten.

- U-bootbasis St-Nazaire : De U-bootbasis St-Nazaire werd gebouwd tussen 1941 en 1942 door meer dan 4600 arbeiders van de "Todt Organisatie". Voor de bouw van de basis was meer dan 313.000 kubieke meter beton nodig. De bunker kon plaats bieden aan de reusachtige XXI duikboot met zijn 14 cellen (8 droogdokken).

- La Rochelle U-boot basis : La Rochelle was de thuisbasis van de 3e U-Flotilla, die officieel introk vanuit Kiel in oktober 1941. De basis ligt een paar kilometer ten westen van La Rochelle, in de handelshaven van La Pallice.

- U-boot basis Bordeaux : 12e flottielje (+ italiaanse onderzeeërs). De bouw van de beschermende bunker begon in september 1941, om de onderzeeërs te beschermen tegen de bombardementen. In oktober 1942 werd Bordeaux de thuisbasis van het 12de Duitse Flottielje en de U-boot bunker werd operationeel op 17 januari 1943 toen de U-178 de bunker binnenvoer voor een opknapbeurt.

https://www.uboat-bases.com

5d/4n - Individueel reizen (2/4), kleinere (6/16) en grotere (+16) groepsreizen en schoolreizen op aanvraag.

Meer info >
 

Normandie - Veldslag tussen de Heggen

Frankrijk

De Amerikaanse oorlogsmachine kan zich met moeite aanpassen aan het karakteristieke heggenlandschap van het schiereiland Cotentin: de Bocage.

Dit doolhof van kleine, door dichte heggen omsloten weilandjes en holle wegen leent zich uitstekend voor guerrilla-achtige acties.

De Amerikanen die erop gebrand waren zo vlot mogelijk op te rukken, vonden zichzelf terug in een schier ondoordringbaar en onoverzichtelijk landschap, met achter iedere heg een tot de tanden gewapende vijand.

6d/5n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1550,00 pp

Meer info >
 

The Battle of the Bulge

België

Ook wel “Slag om de Ardennen” genoemd (16 dec 44 - 16 jan 45), het laatste grote Duitse offensief aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. Een mislukte poging om de geallieerden terug te weren van het Duitse thuisgebied. 

551e PIB battle tour
Deze 551e Parachute Infantry Battalion battle tour is een heel bijzondere.

Joachim Peiper Gevecht Tour 
Dit is een tour met alle hoogtepunten van Peipers verblijf in de Ardennen. We starten in Malmedy en eindigen de dag in La Gleize.
We stoppen bij het kruispunt van Baugnez, waar vele Amerikaanse soldaten sneuvelden.
Van daaruit gaan we naar Ligneuville waar verschillende US soldaten werden vermoord, verder via Vaulx Richard en Stavelot - Trois Ponts - Stoumont en La Gleize.

Helse Strijd Tour
We treden in de voetsporen van verschillende eenheden: 75e infanterie divisie, 83e infanterie divisie, 3e gepantserde divisie, 82e airborne, 551e PIB.... 

 

2d/1n - Min 2 / max 8 pers
vanaf € 235,00 pp
3d/2n - Min 2 / max 8 pers
vanaf € 340,00 pp
4d/3n - Min 2 / max 8 pers
vanaf € 695,00 pp

Meer info >
 

SS division “Das Reich” & "La Résistance" en France

Frankrijk

Plaatsen van gruwel tijdens WO 2.

Een schokkende rondreis vol van verraad, terechtstellingen en waanzin in het spoor van de nazi-barbarij.

Duik in de hel van de Waffen SS “Das Reich“ die verantwoordelijk was voor de bloedbaden van Tulle en Oradour-sur-Glane in juni 1944. Een schokkende rondreis vol van verraad, terechtstellingen en waanzin in het spoor van de nazi-barbarij. La “Résistance” de “Maquis” heeft als geheim leger een belangrijke rol gespeeld in het vernietigen van de infrastructuur van de Duitsers in de voorbereiding van D-Day. De Maquisard terroriseerden de Duitse bezetter en het Vichy regime in Frankrijk waar dit ook maar mogelijk was.

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944. Het dorp werd die dag door het eerste regiment van de SS-Panzer-Division “Das Reich” ingesloten en volledig verwoest. Bij deze inval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

5d/4n - Guided - Min 8 pers - 590 € / 6 pers - 695 € / 4 pers - 895 € / Sgl suppl 240 €
vanaf € 590,00 pp
6d/5n - Rental car - Cat B - Min 2 pers - 480 / Max 4 pers - 375 €
vanaf € 375,00 pp
7d/6n - Rental car - Cat B - Min 2 pers - 525 € / Max 4 pers - 425 €
vanaf € 425,00 pp

Meer info >
 

In het Hurtgren-woud

Duitsland

Slag om het Hürtgenwald en de brug van Remagen

Na de inname van Aken braken gevechten uit in het gebied die de naam Hűrtgenwald zou krijgen. 
Van september 1944 tot februari 1945 werd hier zwaar gevochten. Vanuit dit gebied vond in maart 1945 ook de opmars naar de brug van Remagen plaats (operation Lumberjack).

4d/3n - Min 4 / Maw 8 pers
vanaf € 665,00 pp

Meer info >
 

De Opkomst van het Kwaad

Duitsland

Een ontdekkingsreis in de voetsporen van het kwaad,

De opkomst, ideologie, barbaarsheid en ineenstorting van het nazisme.

1/ De NS-Ordensburg Vogelsang is een voormalig trainingskamp van de NSDAP, vlakbij de Belgische grens in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.Het 'Vogelsang'-complex leidde de slimste jongeren op die later de leiders van het Derde Rijk zouden worden.

2/ Wewelsburg in Noordrijn-Westfalen. In 1934 verwierf de SS het kasteel omdat SS-hoofdmeester Heinrich Himmler een school voor SS-leiding wilde oprichten. Later was de Wewelsburg een van de belangrijkste aandachtspunten van Himmler's SS-cultmythologie.

Optioneel / Bergen-Belsen: "Een stad van de levende doden".
Het kamp was een van de grotere concentratiekampen binnen Duitsland. Bergen-Belsen lag ongeveer 60 km ten noordoosten van Hannover. Het werd bevolkt door een groot aantal Joden die niet meer konden werken, evenals dwangarbeiders en later ook gevangenen uit de concentratiekampen in het oosten. Anne Frank en haar zus Margot kwamen in het concentratiekamp Bergen-Belsen terecht.

3/ Mittelwerk V-1 / V-2 Raketfabriek, Nordhausen - concentratiekamp Dora: De ondergrondse fabriek voor de productie van V-1 en V-2 raketten aan de zuidelijke grens van de Harz bij Nordhausen en het aangrenzende concentratiekamp waar de dwangarbeiders die de raketten bouwden waren gehuisvest in Dora-Mittelbau kamp.

4/ Concentratiekamp Buchenwald: In 1937 werd in Buchenwald, op de Ettersberg bij Weimar in Thüringen, een van de grote nazi-concentratiekampen opgericht. Buchenwald bleef een van de belangrijkste kampen in de geschiedenis van het Derde Rijk, met talrijke sub-kampen. Buchenwald was op zich geen vernietigingskamp (zoals Auschwitz), maar de gevangenen werden uitgehongerd, mishandeld en doodgewerkt in de kampgroeve en de aangrenzende wapenfabrieken.

5/ Kahla - REIMAHG: Een van de vele kampen waar Belgen werden ingezet als dwangarbeider, waren de kampen rond Kahla.  Daar moesten de Belgen, naast zo’n 10.000 dwangarbeiders uit gans Europa, een immense ondergrondse fabriek bouwen.  Doel van deze fabriek was de massaproductie van de Me 262, ’s werelds eerste operationele straaljager.  De naam van de fabriek was “REIMAHG”, wat stond voor “Reichsmarschall Hermann Göring”, de naamgever van deze ondergrondse site.

6/ Neurenberg: De nazi's beschouwden Neurenberg als de "meest Duitse stad van Duitsland" - een klassiek voorbeeld van een stad die rijk is aan Germaanse en keizerlijke geschiedenis; de nazi-hiërarchie maakte van Neurenberg de stad voor nazi-feestbijeenkomsten. Van 1933 tot 1938 hield de NSDAP elk jaar haar jaarlijkse bijeenkomsten in Neurenberg die honderdduizenden mensen naar de stad brachten om naar de nationalistische en militaristische extravaganza te kijken.

7/ Babenhausen Kaserne 
Geesten van nazi-soldaten en heksen spoken rond in deze oude kazerne in Hessen, Duitsland. In de Babenhausen Kaserne doen verhalen de ronde over van alles en nog wat, van uniformen in soldatenkledij tot telefoontjes van een vrouw die achterstevoren praat.

De heksentoren in Babenhausen kan een verband hebben met het andere vreemde paranormale gerucht dat rondgaat in de oude kazerne.

Meer info >
 

De opkomst en ondergang van Hitlers Berlijn

Duitsland

De opkomst en ondergang van Hitlers Berlijn

Bezoek historische bezienswaardigheden in Berlijn die verband houden met het donkerste hoofdstuk van de Duitse geschiedenis.

Leer alles over de opkomst en val van de nazi's en de tragische gevolgen van de Holocaust

De verschrikkingen van de nazi's worden weerspiegeld in het concentratiekamp Sachsenhausen

Seelow Heights: Verken de vergeten en ongerepte slagvelden waar de wreedste gevechten van de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden.

4d/3n - Extra dag/nacht: Berlin underworld + 125 €
vanaf € 560,00 pp

Meer info >
 

WO 2: Vergeten België.

België

Verraad, vervolging, Deportatie en folteringen.

Dossin kazerne , Fort Breendonk.

Inval, verzet, verweer, overleven tijdens tweede wereldoorlog.

Hitler's hoofdkwartier in Bruly-de-Pesche. De Wolfsschlucht genoemd en draagt nog steeds de sporen van Hitlers verblijf.

De gebroken brug in Bohan en verzetkampen in Vresse.

De Nazitunnel van Yvoir.

Meer info >
 
 

The Eastern Front

Invasie en bezetting van Polen - Totale oorlogservaringen.
Duitse troepen vielen op 1 september 1939 Polen binnen en ontketenden daarmee de Tweede Wereldoorlog. 

Terwijl de Duitse troepen Polen binnenvielen en bezetten, werd het raciale en antisemitische beleid van het regime radicaler, van vervolging tot genocide op miljoenen Joden. 

Ontdek "Het oostfront" - was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toneel van gevechten in Centraal- en Oost-Europa, vanaf 22 juni 1941 tot 9 mei 1945. Het is berucht vanwege de vele levens die het geëist heeft en de onmenselijke manier van oorlog voeren. Gebeurtenissen zoals “Operatie Barbarossa” worden beschouwd als het beslissende strijdtoneel van de gehele Tweede Wereldoorlog.

De Grote Patriottische Oorlog

Rusland

1: Moscow - Volgograd/Stalingrad - Kursk - Moscow

2: **St Petersburg - Moscow - Volvograd/Stalingrad - Kursk - Moscow

Het Oostfront was de naam van de oorlogsscene- in Midden- en Oost-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, (22 juni 1941 tot 9 mei 1945). Het front staat bekend om de vele levens die het heeft geëist en om de onmenselijke manier waarop de oorlog werd uitgevochten. Operatie Barbarossa is een van de belangrijkste aanvallen op het oostelijk front. Het wordt beschouwd als het meest beslissende slagveld van de hele Tweede Wereldoorlog.

11d/10n - Min 16 pers - 1510 € / Min 12 pers - 1710 € / Min 10 pers - 1920 € / Min 8 pers - 2120 € / Sgl + 315 €
vanaf € 1510,00 pp
11d/10n - ** Min 16 pers - 1940 € / Min 12 pers - 2200 € / Min 10 pers - 2410 € - Min 8 pers - 2725 € / Sgl + 535 &eu
vanaf € 1940,00 pp

Meer info >
 

IntoPoland- WO 2 Ervaringen

Polen

Bijna het gehele grondgebied van Polen werd getroffen door oorlog, dus je kunt vrijwel overal oorlogslocaties vinden. De experiece tour door de Tweede Wereldoorlog omvat een aantal van de belangrijkste sites en geeft u de kans om meer te weten te komen over die tragische tijden.

U bezoekt Warschau en Krakau, Auschwitz en Lambinoice, Riese Complex in Neder-Silezië, Miedzyrzecz en Hitlers hoofdkwartier, bekend als Wolf's Lair.

8d/7n - 1310€ - 8 pax // 1500€ - 4/6 pax // 1860€ - 2 pax
vanaf € 1310,00 pp
11d/10n - 1145€ - Min 20 pax / 1270€ - Min 15 pax
vanaf € 1145,00 pp

Meer info >
 

IntoPoland - Totale WO2 ervaring

Polen

Beleef een totale WW2 oorlog ervaring in het meest getroffen land. Door de nazi's werden toen verschillende grote werk- en vernietigingskampen, commando bunkers, verdedigingswerken, ondergrondse schuilplaatsen en raket lanceer platforms gesticht in Polen.

Warsaw - Masuria - Wolf's lair - Mamerki  / Nazi HQ land forces - Lesniewo / U-boat locks - Gdansk / Westerplatte - Bydgoszcz / Exploseum - Poznam - Leba / Nazi rocket testcenter - Miedzyrzecki / Fortified region - Osowka - Walim - Wroclaw - Auschwitz / Birkenau - Krakow.

Start - 10/06 - 16/09

12d/11n - Min 8 p - 1725 € / Min 10 p - 1565 € / Min 12 p - 1425 € / Sgl S - 375 €
vanaf € 1425,00 pp

Meer info >
 

ANTHROPOID - Tsjechië

Tsjechië

Tsjechie is een fascinerend mooi land met een zeer rijke en woelige geschiedenis, een adembenemende natuur, een bruisende cultuur en een schitterende hoofdstad Praag. Maar ook het minder bekende Boheemse binnenland is ronduit een parel ! Maar het Boheems grondgebied is in  het verleden heel vaak de bakermat geweest van oorlogen, dictaturen, Europese conflicten en indrukwekkende goddienstwisten .We bieden u een boeiende en interessante onderdompeling in de ´donkere periodes´ van Tsjechie !

6d/5n - Gids - Min 6 / Max 14
vanaf € 950,00 pp
6d/5n - huurwagen / Cat B
vanaf € 690,00 pp
7d/6n - huurwagen / Cat B
vanaf € 745,00 pp

Meer info >
 
 

The Fall of Italy / Het beleg van Malta

De invasie van Italië.

Duitse verdedigingslinie van de Italiaanse Campagne van de Tweede Wereldoorlog.

 

Hoe Malta de Tweede Wereldoorlog overleefde.

De invasie van Italië

Italië

In juli 1943 landden geallieerde troepen op Sicilië. Nadat zij een deel van Zuid-Italië hadden bevrijd, gaf Mussolini zich over. De Duitsers legden zich hier echter niet bij neer. In de bergen rond Cassino, tussen Rome en Napels, werd ruim vier maanden hevig gevochten. Hierbij lieten ongeveer 75.000 soldaten het leven. Uiteindelijk wonnen de geallieerden en bevrijdden begin juni 1944 Rome.

Palermo - Catania - Turijn - Messina - Salerno - Monte Casino -Grand Sasso - Anzio - Rome

 

11d/10n - Min 8 pers
vanaf € 2040,00 pp

Meer info >
 

De Gotische Linie

Italïe

Gotische linie versterkingen

Het enige wezenlijke deel van de geduchte verdedigingslinie van nazi-Duitsland door Noord-Italië dat vandaag de dag nog grotendeels intact is.

De Gotische Lijn liep van oost naar west langsheen de toppen van het Apennijnengebergte en was het laatste bolwerk van de Duitse troepen in Italië.

6d/5n - Gids
vanaf € 1295,00 pp

Meer info >
 

Monte Casino & Gustav / Hitler verdedigingslinies

Italië

De vier gevechten om Monte Cassino in Italië vonden plaats tussen januari en mei 1944. Hier waren de geallieerde strijdkrachten betrokken bij enkele van de meest bittere gevechten van de Tweede Wereldoorlog, waarbij steile berghellingen en winterweer werden gecombineerd met de vastberadenheid en vaardigheid van de Duitse verdedigers.

San Pietro infine - Mountain Sambucaro ( caves ) - Brunetti Palace - Monte Lungo - Liri valley - Rapido river - Monte Casino - Field hospital ( doctors house ) - Snake head ridge - Cavendish road - Rome ( The Sorate bunker )

5d/4n - Uitbreiding: Anzio/Nettuno voor een bezoek aan de stranden van de Amerikaanse landingen.
vanaf € 1415,00 pp

Meer info >
 

Het beleg van Malta

Malta

De strategische ligging van de eilanden zorgden er voor dat ze zich midden op het oorlogstoneel van het Middellandse Zeegebied bevonden: Malta was een sleutelpost die de geallieerden gebruikten om hun troepen in Noord-Afrika te bevoorraden en vanwaaruit zij hun uiteindelijke aanval op het vasteland van Italië konden inzetten.

Malta werd een basis voor de geallieerden om aanvallen uit te voeren op de Italiaanse lucht- en marinebases en op vijandelijke schepen die de aanvoerroutes naar Noord-Afrika gebruikten. Als ‘tegenprestatie' lagen de eilanden constant onder vijandelijk vuur.

6d/5n - 895€ - Min 8 p // 965€ - Min 6 p // 1150€ - Min 4 p // 1645€ - Min 2 p
vanaf € 895,00 pp

Meer info >
 
 

Behind enemy lines

Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen, er zijn commando's met een hoog risico en parachutistenmissies bedacht en uitgevoerd. Niet allemaal waren ze succesvol, maar de vaardigheid en moed van de betrokken troepen is ongelooflijk.

Onder Unusual - Ongewone Expedities ervaren we 2 van de meest gedurfde invallen in het Europese theater tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kreta & ontvoering van generaal Kreipe

In het “Spoor van de ontvoerders” is een avontuurlijke expeditie die geschiedenis, wandelen en cultuur combineert.

6d/5n - Min 4 pers / Max 10 - Guide
vanaf € 1510,00 pp
6d/5n - Min 2 pers - Guide
vanaf € 1780,00 pp

Meer info >
 

Noorwegen - De helden van Telemark

Noorwegen

Operatie "Gunnerside" was tijdens de Tweede Wereldoorlog het tweede Britse plan om de Vemork zwaar-waterfabriek van Norsk Hydro in Rjukan in Noorwegen te vernietigen.

Hitler's pogingen om een atoombom te produceren werden gedwarsboomd door een zeer geheime geallieerde missie in 1943. Een kleine groep mannen werd gestuurd om een productiefaciliteit te vernietigen, genesteld in een diepe kloof in het Noorse gebergte. Hun werkelijk heroïsche en inspirerende verhaal getuigt van de hoogste mate van stoïcisme, vindingrijkheid, teamwork en vastberadenheid.

We volgen de skiroutes die worden gebruikt door het beroemde team van Noorse Special Forces die de Zware Waterfabriek in Vemork, Noorwegen hebben aangevallen en vernietigd, waardoor Hitler geen atoom- en kernwapens meer kon ontwikkelen in de Tweede Wereldoorlog.

Deze Expeditie is volledig op maat gemaakt voor beginnende nordic skiërs.

5d/4n - min 8 pers
vanaf € 1340,00 pp
8d/7n - Prijs Op Aanvraag

Meer info >
 
 

WO2 tragedies van Thailand & Sumatra

Death Railway Bridge - Hellfire Pass – The Battle of Prachuap Khri Khanwas

De historische brug is een symbolische herinnering aan de gruwelijke wreedheid op de geallieerde krijgsgevangenen die door de Japanners gedwongen in dienst werden genomen.
Rijdend op de beruchte spoorlijn naar het dorp Nam Tok, de beruchte dodenspoorlijn.
Hellfire Pass is een doorsteek op de voormalige beruchte Death Railway in West-Thailand.
Phra That Cave - los van de historisch donkere plekken zijn er ook enkele letterlijk donkere grotten.
De Slag bij Prachuap Khri Khan was een vroege gebeurtenis van de Japanse invasie van Thailand in het Zuidoost-Aziatische theater van de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek de tragedies van Thailand

Thailand

Death Railway Bridge - Hellfire Pass – The Battle of Prachuap Khri Khanwas

 

Hellfire Pass: Ontelbare kloven moesten hier uit bergen gehakt worden om baan te maken voor deze dodenspoorlijn.

Death Railway & River Kwai bridge: is de bouw van de Thai-Birma spoorlijn en de brug over de rivier Kwai was het meest verschrikkelijke project tijdens de bezetting van de Japanners tijdens de tweede wereldoorlog.

Phra That Cave - Die grot is bijzonder indrukwekkend, en vooral donker

De Slag bij Prachuap Khri Khan: 33 uur van verzet. De Thaise vliegers die zich tegen een keizerrijk hebben verzet.

De invasie in december 1941 in de baai van Ao Manao kwam als een verrassing voor veel Thais...

8d/7n - Min 8 pax
vanaf € 1120,00 pp

Meer info >
 

Leven en Dood langs de Dodenspoorweg door de Jungle van Sumatra

Sumatra

Onder het juk van het Japanse leger voerden ze dwangarbeid uit op de Birma- en Sumatra-spoorwegen.

Ongeveer 4000 Nederlanders, Britten (ongeveer 1000), Australiërs, Amerikanen en Nieuw-Zeelanders (300 in totaal). Samen met meer dan 120.000 Indonesische arbeiders, door de Japanners Romusha genoemd, werden gebruikt als het belangrijkste personeelsbestand op het spoor. Ze bouwden er dijken en hakten doorgangen in het oerwoud en langs de ravijnen. Het uitputtingspercentage van de lokale beroepsbevolking was ondoorgrondelijk met rapporten aan het einde van de oorlog die schatten dat slechts 16.000 overleefden.

 

Zoveel jaren later zijn de littekens van dat verleden nog steeds zichtbaar.

7d/6n - Min 2/3 pers - 1130 € / Min 4/6/ pers - 825 € / Min 7/10 pers - 680 €
vanaf € 680,00 pp

Meer info >