DarkTravel_logo

Oorlog Sites 14-18

Deze reizen nemen u mee langs de gedenkwaardige en historische slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.


14-18 - De Groote Oorlog

Jonge mannen, van God en iedereen verlaten, tot hun knieën in de modder van de loopgrachten en tussen de ratten, creperen of raken gewond in een uitzichtloze strijd tegen een vijand die in vergelijkbare omstandigheden verkeert. We zijn eraan gewend om over deze oorlog te denken en te spreken in termen van waanzin en dood. De "Groote Oorlog"  zoals tijdgenoten hem aanduidden, wordt vrij algemeen gezien als een periode waarin zinsverbijstering Europa regeerde. Zinloze verspilling van honderdduizenden mensenlevens ter ere en glorie van keizer en generaals.

The killing fields of the First World War

In Vlaamsche Velden

België

Van 1914 tot 1918 was de westhoek “Flanders Fields” een belangrijk strijdtoneel in de Eerste Wereldoorlog. Meer dan 1 miljoen soldaten uit meer dan 50 verschillende landen zijn hier gewond geraakt, vermist, verminkt of afgeslacht. Hele steden en dorpen werden vernietigd. Regio Ieper en Passchendaele werden wereldwijde symbolen voor de zinloosheid van oorlog.

4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 890,00 pp

Meer info >
 

De slagvelden van Picardië

Frankrijk

Een van de belangrijkste militaire activiteiten in Picardië was een reeks veldslagen die tijdens de Eerste Wereldoorlog langs de Somme werden gevoerd.
Van september 1914 tot augustus 1918 werden vier grote veldslagen, waaronder de Slag aan de Somme, uitgevochten door Britse, Franse en Duitse troepen op het gebied van Noord-Picardië.

3d/2n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 750,00 pp

Meer info >
 

Le front Français

Frankrijk

De grote oorlog in de Marne vallei & Verdun was ooit de grote lijdensweg van miljoenen Franse en Duitse soldaten en mag bij een reis langs het westelijk front niet ontbreken. Een reisweg die gemarkeerd is door monumenten, ruïnes, dodenakkers, getuigenissen van de bitterheid van gevechten en musea die herinneren aan de Grote Oorlog die eindigde op 11 november 1918 .

4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 995,00 pp

Meer info >
 

Maas & Argonne

Frankrijk

De Maas-Argonne was een gemartelde en verminkte oorlogsregio. Het beschikt vandaag over het rijkste patrimonium van de "Grote Oorlog" ter wereld. Deze historische, archeologische en herdenkingserfenis is authentiek. Forten en verdedigingswerken, artilleriebatterijen en gebetonneerde verschansing, loopgraven en communicatieloopgraven, mijn- en obuskraters, tunnels en galerijen, monumenten, graftombes en gedenkstenen geven vorm aan de oorlogslandschappen die zich uitstrekken over tienduizenden hectaren doorheen het departement…

3d/2n - Gids - Min 6 pers
vanaf € 490,00 pp
3d/2n - Gids - Min 4 pers
vanaf € 640,00 pp

Meer info >
 

Vogezen: De vergeten slachtvelden

Frankrijk

Dat er in de Vogezen tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar werd gevochten is minder bekend. Een bezoek aan de frontlijn 1914-1918, geeft er meteen een betekenisvolle invulling aan. Deze streek ademt een sfeer alsof de stellingen pas gisteren verlaten zijn. Bunkers, tunnels en loopgraven zijn hier nog in grote verscheidenheid te vinden. Ook in de bossen zijn nog tal van bunkers en overblijfselen van verdedigingswerken te ontdekken.
Het gebied ligt bezaaid met prikkeldraadversperringen die hier en daar nog volledig intact zijn.

4d/3n - Vanaf 4 pers
vanaf € 880,00 pp

Meer info >
 

14 – 18 Along the Western front

België - Frankrijk

In België liep het front vier jaar lang door West-Vlaanderen: het liep van de stranden in Nieuwpoort langs de IJzer over Diksmuide richting Ieper, waar het oostelijk in een boog omheen liep. Het passeerde Wijtschate en Ploegsteert. Rijsel en Armentiers waren in Duitse handen. Vandaar liep het verder door het Noord-Franse heuvelland, langs de Somme, Maas-Argonne en Verdun tot aan de Vogezen

10d/9n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1930,00 pp

Meer info >