DarkTravel_logo

Sporen van slavernij

Het spoor van tranen

Meer dan 500 jaar geleden begon de slavenhandel, die miljoenen levens verwoestte....

Slavernij bestaat voor de mens (meesters) in het onteigenen van andere mensen (slaven) van het eigendomsrecht over zichzelf, in het beste geval het ontnemen van hun vrijheid, in het slechtste geval het ontnemen van hun menselijke status of zelfs hun leven. De slaaf, zonder wettig bestaan, is eigendom van de meester.

 

 

 

 

 

De handel heeft betrekking op de handel in mensen, die als slaven worden beschouwd. Als gevolg daarvan zijn miljoenen zwarte Afrikanen het slachtoffer geworden van de slavenhandel, ook wel de zwarte handel genoemd.


Slaven routes

Tanzania & Zanzibar

Dar Es Salaam - Pangani - Bagamoyo - Zanzibar - Stone Town & Prison island

Wij nodigen u uit om in de voetsporen te treden van de inheemse bevolking die verkocht werden aan de Arabische handelaren. Vele jaren lang werden veel Afrikanen tot slaaf gemaakt en werden ze geëxporteerd naar Arabië, Perzië, India en daarbuiten.

Optioneel: Overtocht Tanzania - Zanzibar in traditionele Dhow (slavenzeilboot)

OP AANVRAAG !

 

Ghanese slavenkastelen

Ghanese slavenkastelen

Ghana

Het schokkende verhaal van de Ghanese slavenhandel.

In Ghana vindt u talloze oude kastelen en forten. Deze forten, die het begin van de gevaarlijke reis van de slaven in de tijd van de slavenhandel markeerden, en waren de laatste herinneringen die de slaven hadden aan hun vaderland voordat ze over de Atlantische Oceaan werden verscheept, om nooit meer terug te keren.

OP AANVRAAG !

 

 

West-Afrikaanse slavenroutes

West-Afrikaanse slavenroutes & Voodoo ervaringen

Togo, Benin & Ghana

Voor de geketende, geslagen en gebrandmerkte slaven begon de reis vaak met een tocht van vele kilometers. Deze west Afrikaanse slavenroute loopt van het binnenland van  Togo over Benin naar Ghana  tot aan de "Poort van de Onmogelijke Terugkeer"

Voodoo en zwarte magie, een ervaring om nooit te vergeten.

OP AANVRAAG !