DarkTravel_logo

Oorlog Sites 40-45


40-45 The Last Battle / De Laatste Veldslag

De Tweede Wereldoorlog was de grootste en dodelijkste oorlog uit de geschiedenis, waarbij meer dan 30 landen betrokken waren. Aangestoken door de nazi-invasie in Polen in 1939, sleepte de oorlog zich voort gedurende zes bloedige jaren totdat de geallieerden in 1945 Nazi-Duitsland versloegen.

D-Day Experience

Frankrijk

In de ochtend van dinsdag 6 juni doorbrak de grootste geallieerdeninvasie in de geschiedenis de verdedigingswerken van de Atlantikwall, waardoor de weg werd geëffend voor het Tweede Front en een bijdrage werd geleverd aan de definitieve nederlaag van Hitler's Derde Rijk.

8d/7n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1625,00 pp
6d/5n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1520,00 pp

Meer info >
 

Normandie - Veldslag tussen de Heggen

Frankrijk

De Amerikaanse oorlogsmachine kan zich met moeite aanpassen aan het karakteristieke heggenlandschap van het schiereiland Cotentin: de Bocage.

Dit doolhof van kleine, door dichte heggen omsloten weilandjes en holle wegen leent zich uitstekend voor guerrilla-achtige acties.

De Amerikanen die erop gebrand waren zo vlot mogelijk op te rukken, vonden zichzelf terug in een schier ondoordringbaar en onoverzichtelijk landschap, met achter iedere heg een tot de tanden gewapende vijand.

6d/5n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1550,00 pp

Meer info >
 

Dunkirk & Atlantic wall - Secret Nazi bases

Frankrijk

De evacuatie van Dunkirk, met de codenaam “Operation Dynamo”, was de evacuatie van geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf de stranden en de haven van Duinkerken, in het noorden van Frankrijk, tussen 26 mei en 4 juni 1940.

Atlantic walll - Eperleques bunker - Fort van Mimoyecques - La Coupole - Geheime nazi-basissen.

In de zoektocht naar wereldheerschappij bouwden de nazi's enkele van de grootste en dodelijkste stukken militaire uitrusting en kwaadwillende technologie uit de geschiedenis.

2d/1n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 595,00 pp
4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 565,00 pp

Meer info >
 

The Battle of the Bulge

België

Ook wel “Slag om de Ardennen” genoemd (16 dec 44 - 16 jan 45), het laatste grote Duitse offensief aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. Een mislukte poging om de geallieerden terug te weren van het Duitse thuisgebied. 

2d/1n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 620,00 pp
3d/2n
4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1165,00 pp

Meer info >
 

SS division “Das Reich” & "La Résistance" en France

Frankrijk

Duik in de hel van de Waffen SS “Das Reich“ die verantwoordelijk was voor de bloedbaden van Tulle en Oradour-sur-Glane in juni 1944. Een schokkende rondreis vol van verraad, terechtstellingen en waanzin in het spoor van de nazi-barbarij. La “Résistance” de “Maquis” heeft als geheim leger een belangrijke rol gespeeld in het vernietigen van de infrastructuur van de Duitsers in de voorbereiding van D-Day. De Maquisard terroriseerden de Duitse bezetter en het Vichy regime in Frankrijk waar dit ook maar mogelijk was.

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944. Het dorp werd die dag door het eerste regiment van de SS-Panzer-Division “Das Reich” ingesloten en volledig verwoest. Bij deze inval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

5d/4n - begeleid - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 850,00 pp
6d/5n - met huurwagen / Cat B
vanaf € 605,00 pp
7d/6n - met huurwagen / Cat B
vanaf € 675,00 pp

Meer info >
 
 

The Eastern Front

Het oostfront was tijdens de Tweede Wereldoorlog het toneel van gevechten in Centraal- en Oost-Europa, vanaf 22 juni 1941 tot 9 mei 1945. Het is berucht vanwege de vele levens die het geëist heeft en de onmenselijke manier van oorlog voeren. Gebeurtenissen zoals “Operatie Barbarossa” worden beschouwd als het beslissende strijdtoneel van de gehele Tweede Wereldoorlog.

De Grote Patriottische Oorlog

Rusland

1: Moscow - Volgograd/Stalingrad - Kursk

2: Moscow - St Petersburg - Volvograd/Stalingrad - Kursk

Het Oostfront was de naam van de oorlogsscene- in Midden- en Oost-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, (22 juni 1941 tot 9 mei 1945). Het front staat bekend om de vele levens die het heeft geëist en om de onmenselijke manier waarop de oorlog werd uitgevochten. Operatie Barbarossa is een van de belangrijkste aanvallen op het oostelijk front. Het wordt beschouwd als het meest beslissende slagveld van de hele Tweede Wereldoorlog.

11d/10n - Min 16 pers
vanaf € 1195,00 pp
11d/10n - - Belegering van St. Petersburg (Leningrad)
vanaf € 1610,00 pp

Meer info >
 

Geheimen van het Oostfront

Ukraine

Dark Kiev - Kiev heeft een opwindende donkere geschiedenis waar zelfs zijn inwoners niets van weten.

Weerwolf - Er is geen andere plaats ter wereld waar je de militaire bases van de drie machtigste nazi's op één dag kunt bezoeken.

Valkyrie – Onzichtbaar en de grootste ter wereld. Wolf’s Lair (Duits: Wolfsschanze) Nazi Bunker waar Hitler meest van zijn bondgenoten ontmoette

Frontlijn - De zuidelijke frontlinie bij Kiev moest de nazi-troepen stoppen op weg naar de Sovjet-Unie.

Stalins tunnels – De secretaris-generaal Josif Vissarionovich Stalin en zijn adviseurs maakten de Sovjet-Unie in de jaren ’30 gereed voor de oorlog en zij besloten dat bevoorrading via treinen, onder de rivier de Dnjepr, de veiligste optie zou zijn.

6d/5n - Min 2 pers
vanaf € 765,00 pp

Meer info >
 

ANTHROPOID - Tsjechië

Tsjechië

Tsjechie is een fascinerend mooi land met een zeer rijke en woelige geschiedenis, een adembenemende natuur, een bruisende cultuur en een schitterende hoofdstad Praag. Maar ook het minder bekende Boheemse binnenland is ronduit een parel ! Maar het Boheems grondgebied is in  het verleden heel vaak de bakermat geweest van oorlogen, dictaturen, Europese conflicten en indrukwekkende goddienstwisten .We bieden u een boeiende en interessante onderdompeling in de ´donkere periodes´ van Tsjechie !

6d/5n - Gids - Min 6 / Max 14
vanaf € 950,00 pp
6d/5n - huurwagen / Cat B
vanaf € 690,00 pp
7d/6n - huurwagen / Cat B
vanaf € 745,00 pp

Meer info >
 

IntoPoland- WO 2 Ervaringen

Polen

Bijna het gehele grondgebied van Polen werd getroffen door oorlog, dus je kunt vrijwel overal oorlogslocaties vinden. De experiece tour door de Tweede Wereldoorlog omvat een aantal van de belangrijkste sites en geeft u de kans om meer te weten te komen over die tragische tijden.

U bezoekt Warschau en Krakau, Auschwitz en Kulmhof, Riese Complex in Neder-Silezië, Gdansk met Westerplatte en Hitlers hoofdkwartier, bekend als Wolf's Lair.

Meer info >
 
 

De invasie van Italië

Italië

In juli 1943 landden geallieerde troepen op Sicilië. Nadat zij een deel van Zuid-Italië hadden bevrijd, gaf Mussolini zich over. De Duitsers legden zich hier echter niet bij neer. In de bergen rond Cassino, tussen Rome en Napels, werd ruim vier maanden hevig gevochten. Hierbij lieten ongeveer 75.000 soldaten het leven. Uiteindelijk wonnen de geallieerden en bevrijdden begin juni 1944 Rome.

Palermo - Catania - Turijn - Messina - Salerno - Monte Casino -Grand Sasso - Anzio - Rome

 

11d/10n - Min 8 pers
vanaf € 2040,00 pp

Meer info >
 

De Gotische Linie

Italïe

Gotische linie versterkingen

Het enige wezenlijke deel van de geduchte verdedigingslinie van nazi-Duitsland door Noord-Italië dat vandaag de dag nog grotendeels intact is.


 De Gotische Lijn liep van oost naar west langsheen de toppen van het Apennijnengebergte en was het laatste bolwerk van de Duitse troepen in Italië.

6d/5n
vanaf € 1195,00 pp

Meer info >
 
 

Kreta & ontvoering van generaal Kreipe

Kreta

In het “Spoor van de ontvoerders” is een avontuurlijke expeditie die geschiedenis, wandelen en cultuur combineert.

Gebaseerd op het verhaal van de ontvoering van generaal Kreipe, volgen we de route van Anogia Village naar het Rodakino strand in de omgeving van Rethminon gedurende 7 dagen. Tijdens deze expeditie beklimmen we drie grote bergen, bezoeken we afgelegen Kretenzische dorpjes en verkennen we het landschap. We verdiepen ons in het dagelijks leven samen met de lokale bevolking.

8d/7n - Min 2 / max 6
vanaf € 1440,00 pp

Meer info >
 

De helden van Telemark

Noorwegen

Operatie "Gunnerside" was tijdens de Tweede Wereldoorlog het tweede Britse plan om de Vemork zwaar-waterfabriek van Norsk Hydro in Rjukan in Noorwegen te vernietigen via een geheime sabotageaanval uitgevoerd door de Royal Engineer Commando’s. Na de Duitse inval in Noorwegen stond deze fabriek onder controle van de nazi's die er een  geheim programma starten om een atoombom te ontwerpen.

5d/4n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1340,00 pp

Meer info >