DarkTravel_logo

Ongewone expedities

Ongewone reizen naar uitzonderlijke plaatsen.

Buitengewone avontuurlijke expedities.

We nemen u mee naar ongewone bestemmingen, extreme locaties in afgelegen plaatsen.

Verder dan je stoutste dromen.


Siberië: Expedities naar de afgelegen gulagkampen

Siberië, Rusland

Hou er rekening mee dat we uitsluitend reizen in extreem afgelegen gebieden van het Noordpoolgebied.

De goelag-kampen ( Katorga's* ) op deze routes zijn goed bewaard gebleven, maar zijn verlaten en verborgen in bergen of bossen.

De meeste katorga’s* werden opgezet in Siberië, aangezien daar sprake was van een voortdurend tekort aan arbeidskrachten.
Bovendien zorgden de zware weersomstandigheden en de eindeloze ijsvlaktes van het gebied ervoor dat ontsnappen vrijwel onmogelijk was.
Velen van hen werden aan het werk gezet in mijnbouw, landbouw of bosontginning. Anderen moesten verplicht meehelpen bij de aanleg van nieuwe infrastructuur in Siberië.

 

6d/5n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1980,00 pp
8d/7n - Min 8 pers
vanaf € 2100,00 pp

Meer info >
 

Trekking over de Grote Muur van China

China

Het is een monsterlijk ding, dit oude bouwwerk: ruig en meedogenloos, kronkelend langs de historische grens tussen China en Mongolië als een enorme mythische draak, echt gemaakt van baksteen en steen. Het klampt zich vast aan de hoge groene pieken van het grensgebied onder een verbijsterende hoek, en het gaat maar door en door tot in de wazige verte. Steil? Het is ongeveer zo verticaal als je je kunt voorstellen - op sommige plaatsen stijgen de versleten treden 80 graden naar de hemel.

Wandelen over de Chinese Muur: een ruw circuit rond de delen van de muur in de buurt van de voormalige keizerlijke hoofdstad en graven, waarbij de Mutianyu, Jiankou, Gubeikou, Jinshanling, en Huangyaguan secties, samen met een korte verkenning van Simata

7d/6n - Min 2 / Max 10 pax
vanaf € 950,00 pp

Meer info >
 

Bakermat van de beschaving

Irak & Kurdistan

Het oude Mesopotamië, gelegen tussen de Eufraat en de Tigris, dateert van voor de geschreven geschiedenis. Sumerische, Babylonische en Assyrische rijken beheersten de regio en lieten een overvloed aan historische sites en artefacten achter. Het gevarieerde landschap, zowel geografisch als cultureel, biedt onvoorziene avonturen van eenzame woestijnforten en spiraalvormige minaretten.Een land dat beter bekend staat om zijn woestijnen, heeft ook moeraslanden in het zuiden en het Zagrosgebergte in het noorden.  Irak is gastheer van de twee heilige plaatsen van de Shia Islam, Najaf en Karbala, evenals de spirituele thuisbasis van de Yazidi mensen in Lalish bergvallei . Naast de ontzagwekkende plaatsen en landschappen, is vooral de gastvrijheid van de mensen in het hele land, van de Arabieren in het zuiden tot de Koerden in het noorden, vaak de meest blijvende herinnering.

Erbil - Lalish - Dohuk - Amedi - Soran - Kurdistan mountains - Hamilton road - Sulaymaniyah - Halabja - Erbil

 

7d/6n - Min 2 pax / max 8 pax
vanaf € 1850,00 pp

Meer info >
 
 

La Grande Guerra

In het spoor van de Eerste Wereldoorlog

De Dolomieten zijn één groot openluchtmuseum van Wereld Oorlog 1. Er zijn tal van musea, maar je kan ook nog steeds echte stellingen en loopgraven bezoeken.

Een aanrader voor wandelaars en skiërs met belangstelling voor tochten langs plaatsen waar in de Eerste Wereldoorlog werd gevochten. Niet alleen vanwege de geschiedenis, maar ook vanwege het mooie landschap.

Spectaculaire wandel ( ski / winter) en klimtochten langs adembenemende landschappen.

La Grande Guerra

Italië

Marmolada (3000m): het hoogste museum van Europa, ter nagedachtenis aan de vele soldaten die daar zijn gevallen. Verken het museum en bezoek de locaties van de Grote Oorlog tijdens een wandeling naar Punta Serauta.

Ontdek de locaties van de Grote Oorlogswandeling langs de 'Kaiserjägerweg' (via ferrata) naar de top van de berg Piccolo Lagauzoi.

Bezoek van daaruit de loopgraven van Oostenrijkse soldaten. Daal af langs de beroemde tunnel (gebouwd door Italiaanse Soldaten) naar Passo Falzarego.

Rifugio Auronzo in de buurt van Drei Zinnen. Wandeling naar Lavaredo Fork die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Bezoek de Bellum Aquilarum tentoonstelling. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben Sesto en de Sesto Dolomieten veel militaire conflicten gekend.

6d/5n - Min 8 pers - Gids
vanaf € 1555,00 pp

Meer info >
 
 

CONGO - Uitzonderlijke Expedities

 Diep in het hart van Afrika.

Waarschijnlijk de boeiendste reizen ooit.

Terug naar de bron, ontdek een maagdelijke natuur, beleef de lokale inheemse bevolking, hun manier van leven en hun cultuur ervaren, avonturen buiten de gemarkeerde paden.

Adembenemende ontmoetingen met Bonobo's en Gorilla's,

Beklim de actieve vulkaan "Nyiragongo"

De Congostroom een unieke belevenis,

Durf te reizen in Congo.

Het ultieme avontuur start hier.

Voorbij je stoutste dromen.

CONGO

Bantoe - Pygmeeën culturen in het regenwoud. 10 Dagen

Rwanda/Congo: Gorillas, Chimps & Nyiragongo vulkaan. 10 Dagen

RD Congo & Congo Brazzaville: Bonobo's en Gorilla's. 12 Dagen

De machtige Congostroom:

Mbandaka – Kinshasa. 11 Dagen

Kisangani – Mbandaka, 15 Dagen.

Kisangani – Kinshasa. 22 Dagen

Bas Congo: de Congorivier op zijn machtigst, tussen Kinshasa / Matadi / Boma / Moanda aan de oceaan. 8 Dagen.

Meer info >