DarkTravel_logo

Ongewone bestemmingen

Ervaren reizigers zijn vaak op zoek naar iets buitengewoons om te ontdekken.

Het is naar onbekende bestemmingen die ze op een bepaalde manier denken te kennen, maar aan de andere kant is het voor hen volkomen vreemd en taboe.

Deze locaties worden vaak beschreven als donker en gevaarlijk. In werkelijkheid hebben deze plaatsen echter zoveel meer gemeenschappelijk, zoals cultuur, zingeving en rijke geschiedenis.

Ongebruikelijke vakantiebestemmingen om uw volgende avontuur te inspireren!


 


Siberië: Expedities naar de afgelegen gulagkampen

Siberië, Rusland

Hou er rekening mee dat we uitsluitend reizen in extreem afgelegen gebieden van het Noordpoolgebied.

De goelag-kampen ( Katorga's* ) op deze routes zijn goed bewaard gebleven, maar zijn verlaten en verborgen in bergen of bossen.

De meeste katorga’s* werden opgezet in Siberië, aangezien daar sprake was van een voortdurend tekort aan arbeidskrachten.
Bovendien zorgden de zware weersomstandigheden en de eindeloze ijsvlaktes van het gebied ervoor dat ontsnappen vrijwel onmogelijk was.
Velen van hen werden aan het werk gezet in mijnbouw, landbouw of bosontginning. Anderen moesten verplicht meehelpen bij de aanleg van nieuwe infrastructuur in Siberië.

 

6d/5n - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1980,00 pp
8d/7n - Min 8 pers
vanaf € 2100,00 pp

Meer info >
 

Iran - Expedities

Iran

Het Perzische Rijk was een uitgestrekt rijk dat in het Nabije Oosten lag, met als kern het huidige Iran. Op reis naar de donkerste bezienswaardigheden van Iran.

12d/11n - Min 6 / max 14 pers
vanaf € 1430,00 pp

Meer info >
 

Oezbekistan - Heart of the Silk Route / Aral sea.

Oezbekistan

Heart of the Silk Route / Aral Sea. Er zijn veel mooie en unieke plaatsen om te bezoeken in Oezbekistan. Bezoek ook één van de grootste natuurrampen ter wereld.
De Aralzee of wat er nog van is overgebleven, een verlaten dorre vlakte vol van verroeste scheepswrakken.

14d/13n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 1680,00 pp

Meer info >
 
 

Japan " Land van de rijzende zon"

Japan is misschien wel het meest raadselachtige land in het Verre Oosten en zeker één dat opwindende reiservaringen biedt, inclusief een aantal van 's werelds topbestemming voor Dark toerisme! 
De donkerste locaties van Japan zijn grotendeels gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, waaronder één van de ergste aspecten ervan (uit de hele wereldgeschiedenis): de atoombommen van Hiroshima en Nagasaki.

Fukushima - Aokigahara - Hashima - Hiroshima - Okinawa

Japan

Fukushima 
11 maart 2011: Een tsunami veroorzaakte een meltdown bij de kerncentrale van Fukushima, die wordt beschouwd als de ergste nucleaire ramp sinds Tsjernobyl.

Aokigahara "suicide forest" 
Een andere plaats die de aandacht heeft getrokken in de context van Dark Travel, is Aokigahara, het "zelfmoordbos" van Japan. 


Hashima Island 
Eén van de spectaculairste spooksteden op aarde dankzij de unieke locatie: een klein eiland voor de kust ten zuidwesten van Nagasaki.

Okinawa - WWII
Okinawa island is inderdaad een rijke donkere toeristische bestemming die vooral te maken heeft met één van de gruwelijkste veldslagen van de Pacific War WWII.

Hiroshima en Nagasaki

Op 6 augustus 1945 wierp het Amerikaanse leger een atoombom op de stad Hiroshima. Drie dagen later detoneerde een tweede bom, ditmaal op de stad Nagasaki.

9d/8n - Gids - Min 2 pers - Aokighara - Hashima - Hiroshima - Nagasaki
vanaf € 2260,00 pp
11d/10n - Gids - Inclusief Fukushima
vanaf € 2675,00 pp
12d/11n - Gids - Inclusief Okinawa
vanaf € 2990,00 pp

Meer info >
 
 

Slave Trails

Slavernij bestaat voor de mens (meesters) in het onteigenen van andere mensen (slaven) van het eigendomsrecht over zichzelf, in het beste geval het ontnemen van hun vrijheid, in het slechtste geval het ontnemen van hun menselijke status of zelfs hun leven. De slaaf, zonder wettig bestaan, is eigendom van de meester.

De handel heeft betrekking op de handel in mensen, die als slaven worden beschouwd. Als gevolg daarvan zijn miljoenen zwarte Afrikanen het slachtoffer geworden van de slavenhandel, ook wel de zwarte handel genoemd.

Slave Trails

Tanzania & Zanzibar

Dar Es Salaam - Pangani - Bagamoyo - Zanzibar - Stone Town & Prison island

Wij nodigen u uit om in de voetsporen te treden van de inheemse bevolking die verkocht werden aan de Arabische handelaren. Vele jaren lang werden veel Afrikanen tot slaaf gemaakt en werden ze geëxporteerd naar Arabië, Perzië, India en daarbuiten.

Optioneel: Overtocht Tanzania - Zanzibar in traditionele Dhow (slavenzeilboot)

8d/7n - Min 2 pax - camping / budget
vanaf € 2260,00 pp

Meer info >
 

Ghanese slavenkastelen

Ghana

Het schokkende verhaal van de Ghanese slavenhandel.

In Ghana vindt u talloze oude kastelen en forten. Deze forten, die het begin van de gevaarlijke reis van de slaven in de tijd van de slavenhandel markeerden, en waren de laatste herinneringen die de slaven hadden aan hun vaderland voordat ze over de Atlantische Oceaan werden verscheept, om nooit meer terug te keren.

8d/7n - min 6 pers - 4star hotel
vanaf € 1680,00 pp

Meer info >
 

West-Afrikaanse slavenroutes & Voodoo ervaringen

Togo, Benin & Ghana

Voor de geketende, geslagen en gebrandmerkte slaven begon de reis vaak met een tocht van vele kilometers. Deze west Afrikaanse slavenroute loopt van het binnenland van  Togo over Benin naar Ghana  tot aan de "Poort van de Onmogelijke Terugkeer"

Voodoo en zwarte magie, een ervaring om nooit te vergeten.

8d/7n - min 6 pers
vanaf € 1220,00 pp
12d/11n - min 6 pers
vanaf € 1870,00 pp

Meer info >