DarkTravel_logo

Ongewone bestemmingen

Ongebruikelijke vakantiebestemmingen om uw volgende avontuur te inspireren.

Bent u op zoek naar iets werkelijk adembenemend en geestverruimend?

Sommige locaties worden vaak beschreven als donker en gevaarlijk.

In werkelijkheid hebben deze plaatsen echter zoveel meer gemeenschappelijk, zoals cultuur, zingeving en rijke geschiedenis.

Dark Travel verzamelde de spannendste locaties die je zeker een keer in je leven moet bezoeken.


 


Donker Perzisch Rijk

Iran

Het Perzische Rijk was een uitgestrekt rijk dat in het Nabije Oosten lag, met als kern het huidige Iran. Op reis naar de donkerste bezienswaardigheden van Iran.

12d/11n - 1480€ - Min 8 pers - 1630€ - Min 6/ 1915€ - Min 4 / 2195€ - Min 2 pers
vanaf € 1480,00 pp

Meer info >
 

Oezbekistan - Heart of the Silk Route / Aral sea.

Oezbekistan

Heart of the Silk Route / Aral Sea. Er zijn veel mooie en unieke plaatsen om te bezoeken in Oezbekistan. Bezoek ook één van de grootste natuurrampen ter wereld.
De Aralzee of wat er nog van is overgebleven, een verlaten dorre vlakte vol van verroeste scheepswrakken.

1001 Donkere nachten: Tijdens de tour 'In het land van duizend en een donkere nachten' is er een prachtige gelegenheid om een duik te nemen in de cultuur van het Oosten en prachtige indrukken op te doen.

Diep in de middeleeuwen: Door de "Ways of Ancient Caravans", heb je de mogelijkheid om diep in de Middeleeuwen te duiken en met eigen ogen de eeuwenoude cultuur te zien.

14d/13n - 1445€ - Min 8 pers / 1525€ - Min 6 / 1915€ - Min 4 / 2155€ - Min 2 pers
vanaf € 1445,00 pp
10d/9n - 1055€ - Min 8 pers / 1210€ - Min 4 - 6 pers / 1495€ - Min 2 pers
vanaf € 1055,00 pp
8d/7n - 935€ - Min 8 pers / 995€ - 4 - 6 Pers / 1115€ - Min 2 pers
vanaf € 935,00 pp

Meer info >
 

Malta & Gozo - Verborgen Geheimen

Malta

Malta & Gozo: Deze kleine eilanden zijn bedekt met geschiedenis, cultuur en prachtige stranden.  Ontsnap aan de drukte en dompel je onder in de rijke geschiedenis van het eiland, de verborgen geheimen en de natuurlijke schoonheid.


Je kunt Malta niet bezoeken zonder het zustereiland Gozo te verkennen. Als je zin hebt in een ongewoon avontuur na een bezoek aan de bijzondere plekken, kun je een aantal van de verborgen juweeltjes van Gozo verkennen door een wandeling te maken langs de ruige kust van het eiland.

 

8d/7n - 1125€ - M 12p // 1140€ - M 10p // 1165€ - M 8p // 1265€ - M 6p // 1595€ - M 4p // 2525€ - M 2p
vanaf € 1125,00 pp

Meer info >
 

Noord-Cyprus: Verborgen en uitzonderlijke plaatsen.

Noord-Cyprus

Het oversteken van de "Groene Lijn"

Verrassend en uitzonderlijk mooi met een warme welkom. Een nieuwe ontdekking!!!

Noord-Cyprus heeft een rijke en zeer interessante geschiedenis.

Er zijn veel ongewone, historische en interessante plaatsen om te bezoeken, in Kyrenia, Famagusta, Nicosia en het schiereiland Karpaz.

8d/7n - min 4 pers
vanaf € 565,00 pp

Meer info >
 

De Magie van het Ontdekken.

Tunesië

Tunis, de hoofdstad van Tunesië en ooit het hart van het Romeinse Rijk van Afrika.

Sahara: lopen door een groot aantal desolate unieke landschappen.

Wandelen door kronkelende medina's, ontspannen in oude oases en ontdekken van een veelkleurig zoutmeer. Onderweg verkennen we relikwieën van de vele beschavingen die dit land ooit rijk waren - van de ruïnes van Carthago tot de overblijfselen van de Romeinse amfitheaters. Grenzend aan de eindeloze zandwoestijn, het kristalheldere mediterraanse zee. Zijn architectuur, de cultuur en de keuken van Tunesië net zo divers en dynamisch als de eeuwenoude geschiedenis van het land.

TUNIS / SIDI BOU SAID/CARTHAGE / LA GOULETTE / KAIROUAN / EL JEM / DJERBA / TATAOUINE/ DOUIRET / CHENINI / MATMATA / DOUZ / DESERT / CHOTT EL JERID / TOZEUR / OASIS DE MONTAGNE / SBEITLA / LE KEF / DOUGGA / TUNIS

 

12d/11n - 1250€ - 10 pax / 1410€ - 8 pax / 1530€ - 6 pax / 1775€ - 4 pax / 2040€ - 2 pax
vanaf € 1250,00 pp

Meer info >
 

De V O C in Sri Lanka

Sri Lanka

V O C: De Vereenigde Oost-Indische Compagnie.

Overblijfselen van de Nederlandse overheersing.
Eeuwen geleden hebben Portugezen, Engelsen maar ook Nederlanders voet aan wal gezet in Sri Lanka.
In de tijd van de Hollandse heerschappij hebben zij hun sporen achtergelaten. Zo herinneren wegen, kanalen, forten en ommuurde stadsdelen, vestingen als (Leiden, Utrecht en Delft), kerken, de architectuur van sommige gebouwen nog aan de tijd van de Hollanders.

Colombo - Negombo - Kalpitiya - Anuradhapura - Mannar - Jaffna - Delft Island - Trincomalee - Passikhuda - Batticoloa - Tissamaharama - Yala NP - Galle

14d/13n - 1330€ - M 4/6 p // 1595€ - M 2 p
vanaf € 1330,00 pp

Meer info >
 

Het ongewone & verborgen noorden van Sumatra

Sumatra

Noord-Sumatra is een gebied vol natuurwonderen!

De historische stad Medan, machtige vulkanen, prachtige meren en een unieke kustlijn, u zult zeker ontzag hebben voor de natuurwonderen die u hier kunt vinden.Vanuit de historische stad Medan, prachtige vulkanen, prachtige meren en een unieke kustlijn, zult u zeker ontzag hebben voor de natuurwonderen die u hier kunt vinden. 

Ontdek dit verborgen juweel!!


Historische stad Medan - Pulo Berayan / Japanse krijgsgevangenkampen - Karo hooglanden - Beklim de Sibayak vulkaan - Toba-meer - Malakka zeestraat - Wrakduiken

 

Meer info >
 
 

Japan " Land van de rijzende zon"

Donker, verborgen, obscure en ongewone bezienswaardigheden.

Japan is misschien wel het meest raadselachtige land in het Verre Oosten en zeker één dat opwindende reiservaringen biedt, inclusief een aantal van 's werelds topbestemming voor Dark toerisme! 
De donkerste locaties van Japan zijn grotendeels gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog, waaronder één van de ergste aspecten ervan (uit de hele wereldgeschiedenis): de atoombommen van Hiroshima en Nagasaki.

Fukushima - Aokigahara - Hashima - Hiroshima - Okinawa

Japan

Fukushima 
11 maart 2011: Een tsunami veroorzaakte een meltdown bij de kerncentrale van Fukushima, die wordt beschouwd als de ergste nucleaire ramp sinds Tsjernobyl.

Aokigahara "suicide forest" 
Een andere plaats die de aandacht heeft getrokken in de context van Dark Travel, is Aokigahara, het "zelfmoordbos" van Japan. 


Hashima Island 
Eén van de spectaculairste spooksteden op aarde dankzij de unieke locatie: een klein eiland voor de kust ten zuidwesten van Nagasaki.

Okinawa - WWII
Okinawa island is inderdaad een rijke donkere toeristische bestemming die vooral te maken heeft met één van de gruwelijkste veldslagen van de Pacific War WWII.

Hiroshima en Nagasaki

Op 6 augustus 1945 wierp het Amerikaanse leger een atoombom op de stad Hiroshima. Drie dagen later detoneerde een tweede bom, ditmaal op de stad Nagasaki.

9d/8n - Gids - Min 2 pers - Aokighara - Hashima - Hiroshima - Nagasaki
vanaf € 2260,00 pp
11d/10n - Gids - Inclusief Fukushima
vanaf € 2675,00 pp
12d/11n - Gids - Inclusief Okinawa
vanaf € 2990,00 pp

Meer info >
 
 

Ongewoon België

België is de thuisbasis van een behoorlijk aantal ongewone attracties. Maar voor wie op zoek is naar een geweldige ervaring zonder drukte, hebben we een lijst van verborgen activiteiten en plaatsen samengesteld.

Deze reizen tonen ons een spoor die we achterlieten in de geschiedenis en confronteert ons met tijd en tijdelijkheid.

Ongewoon België

België

Een spannende zoektocht naar vergeten, verlaten en verdoemde plaatsen.

1/ Abbaye de Villers
Een magische en vredige geruïneerde cisterciënzerabdij in wat nu Zuid-België is. 

2/ Fort de la Chartreuse
Dit verlaten Belgische fort wordt doelbewust aan de natuur overgelaten.

3/ Blegny-Mine
Daal af in de tunnels om het leven van een mijnwerker te ervaren.

4/ Gare Du Montzen
Dit treinstation is sinds 1998 verlaten en is een oase voor stedelijke ontdekkingsreizigers geworden.  

5/ Sanatorium van Basilië
Een vroeg 20e eeuws sanatorium, lang verlaten en nu teruggewonnen door de natuur.

Meer info >
 

Ongewone ervaringen & WO2

België

Ongewoon:De Ardoisalle in Alle
De leisteenwinning in Alle-sur-Semois is een heel oud verhaal dat driehonderd jaar geleden begon.

De schoorsteen in Bohan
In het Membre-Bohan National Park stort de rotsachtige heuvelrug in het noorden ineen tot een opeenvolging van pittoreske en bizarre monolieten. Een klein pad loopt door deze geologische bezienswaardigheden en leidt je naar deze rots, die de "Schoorsteen" wordt genoemd.

WO2 ervaringen:

Hitler's hoofdkwartier

In Bruly-de-Pesche, vlakbij de Franse grens, richtte Hitler zijn hoofdkwartier op om de inval in Frankrijk in juni 1940 te coördineren. De site wordt ook wel de Wolfsschlucht genoemd en draagt nog steeds de sporen van Hitlers verblijf. In de bunker is er een betonnen schuilkelder die toegankelijk is via twee gepantserde deuren en er zijn ook twee chalets in Beierse stijl waar de führer en zijn officiers verbleven.

De gebroken brug in Bohan
Van deze brug, die ooit gereserveerd was voor de katholieke kerk, zijn alleen nog maar overblijfselen over, maar hij heeft een eigen geschiedenis. Het is bijna 80 jaar geleden dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vernietigd. Het werd op 11 mei 1940 vernietigd door de Fransen die hun terugtocht wilden beschermen. In 1941 werd de brug tijdelijk gerepareerd met hout en kon de tram weer passeren.

Maar op 6 augustus 1944 hebben de Duitsers, net als de ingenieurs van het Franse leger in 1940, het ook gesloopt om hun terugtocht te beschermen. Het is nooit herbouwd.

De verzetkampen in Vresse
In de sector Basse-Semois (Groep D) waren er tijdens de laatste wereldoorlog meer dan 20 Maquis-kampen. Afhankelijk van de omstandigheden van deze oorlog werden ze in de steek gelaten, door de vijand met de grond gelijk gemaakt of elders herbouwd. Het is onmogelijk om ze hier allemaal te beschrijven.

 

Meer info >
 

Ongewoon België / Nederland

België / Nederland

België & Nederland: Een combinatie van een behoorlijk aantal ongewone locaties.Voor wie op zoek is naar een geweldige ervaring zonder drukte, hebben we een lijst van verborgen activiteiten en plaatsen samengesteld.

1/ Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis

Tussen 1921 en 1981 vinden patiënten hun laatste rustplaats op het kerkhof van het Rijkskrankzinnigengesticht,

2/ St. Pietersberg Grotten
Ongelooflijk labyrint van door mensen gemaakte grotten.

3/ Fort Sint Pieter
Deze historische Nederlandse vesting draagt nog steeds de sporen van een enkele belegering. 

4/ Toren van Eben-Ezer
Een Belgische zelfgebouwde toren geïnspireerd op de Bijbel en oude beschavingen.


5/ Fort Eben-Emael
Dit uitgestrekte Belgische fort werd ooit als ondoordringbaar beschouwd, maar nu is het gewoon een verlaten relikwie.

6/ Labyrint Drielandenpunt

Een prachtig *doolhof waar *drie landen elkaar ontmoeten.

6a/ Vaalserberg

De hoogste heuvel van Nederland. Vlak bij dat hoogste punt ligt ook meteen het *Drielandenpunt, waar Nederland, België én Duitsland aan elkaar grenzen. De Vaalserberg is een echte attractie. De Vaalserberg bos: met hoge naaldbomen en grote adelaarsvarens op de zachte bosgrond. Het rijke smokkelverleden maakt de bossen op de Vaalserberg een beetje spannend…

Meer info >
 
 

Ongewoon Noord-India

India is een medley van fascinerende kleuren en culturen, een historische erfenis, een canvas van architectonische meesterwerken en een extravagante uitbundigheid van koninklijke pracht. Dit land van wijzen en oude legendes is de thuisbasis van de prachtige forten en paleizen van Rajasthan en de Gouden Tempel van Amritsar. Gekroond door de Himalaya in het noorden biedt India een ongewoon avontuur vol afwisseling. Van experimentele trekkingsreizen in de Himalaya-dorpen, tot Kangra Valley en Mcleod Ganj, de thuisbasis van de huidige Dalai Lama.

 

HIMALAYA & PUNJAB

India

Dit ongebruikelijke reisidee is perfect voor diegenen die glorieuze berglandschappen, charmante bergstations en belangrijke religieuze centra in de Himalaya uitlopers willen ervaren. Amritsar, de thuisbasis van de prachtige Gouden Tempel, het spirituele zenuwcentrum van het Sikh-geloof. Bezoek Wagah bij de Pakistaanse grens voor de nachtelijke show van het sluiten van de grens. Reis door de Kangra vallei, de thuisbasis van weelderige groene theeboerderijen en landbouwgrond en maak een ritje met de bergtrein. Bezoek Mcleod Ganj, de thuisbasis van de huidige Dalai Lama, en ga dan verder naar Shimla om de zomerhoofdstad van Brits India te verkennen.

DELHI –LUDHIANA –AMRITSAR –DHARAMSHALA –SHIMLA –DELHI

13d/12n - 1350€ - 8 pax // 1540€ - 4/ 6 pax // 1845€ - 2 pax
vanaf € 1350,00 pp

Meer info >
 
 

Unusual Pakistan

Verder dan je stoutste dromen....Mysterie & Avontuur.

Het is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire berglandschappen ter wereld, mystieke steden, kleurrijke markten en warme gastvrijheid, een reis naar dit deel van de wereld zal zelfs de meest avontuurlijke reizigers zeker in vervoering brengen.

 

Verder dan je stoutste dromen....Mysterie & Avontuur.

Pakistan

De meest adembenemende roadtrip ter wereld: 4x4-expedities tussen de hoogste bergtoppen van de wereld.

Waar de Himalaya, de Karakorum en de Hindoe-Kush bergketens samenkomen.

Verborgen, mystieke en ongewone steden. Ontdek Alexander de grote verloren stam“the Kalash people"

Ervaar de prachtige natuur, de mooiste valleien ter wereld en ontdek een van de oudste culturen die behoren tot de vroegste beschavingen ter wereld.

 

Verleng u expeditie met een ongewoon bezoek aan Lahore.

In feite heeft Lahore zijn eigen deel van de legenden, mythen en een element van het bovennatuurlijke.

15d/14n - min 6 pers - Mogelijk vanaf 2 pers - RQ
vanaf € 1880,00 pp

Meer info >
 

Oude beschavingen en hun geschiedenis

Pakistan

 Oude beschavingen en hun geschiedenis .........

Ervaar een zeldzame belevenis: Indusvallei, Mohenjo-Daro, Harappa en Taxila.

De Punjab is historisch het gebied geweest waar alle veroveraars, handelaren en religieuze missionarissen doorheen trokken

Lahore is het culturele hart van Punjab, waar we de historische en religieuze herinneringen aan de Moghul, Sikh en het Britse Rijk ontdekken.

14d/13n - min 6 pers - Mogelijk vanaf 2 pers
vanaf € 1975,00 pp

Meer info >
 
 

✭ UNUSUAL SOVIET ✭

✭ Unieke reizen door en over de grenzen van de voormalige USSR ✭

Back in the USSR

USSR

Een keer in je leven reiservaring door en over het voormalige kwaadaardige rijk heen.

✮ Altijd op zoek naar nieuwe obscure bestemmingen om pioniers- en afgelegen plaatsen te ontdekken.  
✮ Een sterke focus op de Sovjetgeschiedenis en -cultuur, weinig bekende etniciteiten en bedreigde tradities.
✮ Een breed scala aan uitzonderlijke avonturen in elke hoek van de voormalige Sovjet-Unie.
✮ Experts voor afgescheiden republieken, separatistische regio's, betwiste gebieden en schurkenstaten.
✮ Adembenemende reizen naar serieuze bestemmingen buiten de USSR die niet op de gebaande paden liggen.

 

UITSLUITEND OP AANVRAAG

Meer info >
 

Donkere Sovjet-erfenis in Kazakstan

Kazakstan

De geheimzinnige wereld van Kazachstan

Er zijn veel verborgen schatten in het land die je in ontzag zullen achterlaten, of het nu is vanwege hun schoonheid of hun bizarheid.

En het beste van alles is dat het toerisme in Kazachstan nog niet zo groot is, zodat je deze prachtige plekken niet met veel andere reizigers hoeft te delen!


Als je een onverschrokken reiziger bent en graag coole, mooie en ongewone plekken verkent waar mensen nog niet eerder van gehoord hebben, dan moet je dit enorme Centraal-Aziatische land eens beleven!

 

5d/4n - 475€ - Min 10 pers / 520€ - Min 8 pers / 570€ - Min 6 pers / 715€ - Min 4 pers / 1030€ - Min 2 pers
vanaf € 475,00 pp

Meer info >
 

Lancering van een ruimteschip op "Baikonur" Cosmodrome!

Kazakstan

Toen mensen de Aarde verlieten…

Er is geen plek ter wereld waar je de verkenning van de ruimte zo goed kunt “voelen” als in Baikonur Kazachstan. Het is 's werelds eerste en grootste cosmodrome welke door de Sovjets in het jaar 1950 is gebouwd. Sputnik, 's werelds eerste satelliet, werd vanaf dit cosmodrome in 1957 gelanceerd, gevolgd door astronaut Yuri Gagarin aan boord van de “Vostok” op 12 april 1961. Sindsdien zijn meer dan 1200 ruimteraketten vanaf dit platform de kosmos in gelanceerd. Roscosmos, dat beheert wordt door de Russische Ruimtevaart beslaat een grondgebied van bijna 7000 vierkante kilometer binnen Kazachstan en heeft een druk schema tot aan het jaar 2050. Bijna elke maand vind er een raketlancering plaats waar jij onderdeel van uit kunt maken!

Een reis maken naar Baikonur met onze lokale gids en ruimte expert en het bezoeken van de faciliteiten en objecten die gebruikt zijn om de ruimte te verkennen, maakt van deze dagen in de woestijn van Kazachstan een onvergetelijke ervaring die alleen een paar mensen per jaar kunnen koesteren.

Lijst van lanceringen van "Baikonur" in 2020
23 APR 2020: vrachtruimtevaartuig "Progress MC-14" (beschikbaar)
20 AUG 2020: vrachtruimtevaartuig "Progress MC-15" (beschikbaar)
14 OCT 2020: bemand ruimteschip "Soyuz MC-17" (beschikbaar)
08 DEC 2020: vrachtruimtevaartuig "Progress MC-16" (beschikbaar)

6d/5n - 1760€ - Min 6 pers / 1825€ - Min 4 pers / 1995€ - Min 2 pers
vanaf € 1760,00 pp

Meer info >