DarkTravel_logo

Mysteries van Frankrijk

Merkwaardige verhalen, onverklaarbare fenomenen...

In Frankrijk leven verhalen voort en worden ze opnieuw geboren, sommige denkbeeldig, andere gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Legenden en mysteries weerspiegelen onze dromen en angsten.

Dark Travel onderzocht deze raadsels door heel Frankrijk.

Denk je dat ze alleen in fictie bestaan?

Wij overtuigen u van het tegendeel.

Reis met ons mee door de mysteries van Frankrijk.

 

Weekend- en meerdaagse excursies.

Gedetailleerd aanbod op aanvraag.


Mysterieus Frankrijk

Mysterieus Parijs

Gefascineerd door vreemde legendes en ongewone verhalen, nodigt Dark Travel je uit om Parijs vanuit een andere perspectief te ontdekken.

Esoterie, spiritualisme, buitengewone legendes, het paranormale, mysteries, geesten en andere verontrustende of magische verhalen zullen de meest nieuwsgierigen onder u in verrukking brengen.

We garanderen dat u Parijs nooit meer op dezelfde manier zult bekijken!

Mysterieus Parijs

Frankrijk

 

Afdaling in de Catacomben: een unieke en bevoorrechte ervaring: daal af in de Catacomben en het ossuarium, waar je gids je bij wijze van uitzondering mag meenemen naar ruimtes die gesloten zijn voor het grote publiek, om diepgewortelde geheimen te ontdekken.

Père Lachaise (de legenden van Père Lachaise, het occulte Père Lachaise van de spiritualisten, het vampirisme van Père Lachaise, het Père Lachaise van de vrijmetselaars, de muur van de Federates of the Commune, of een meer traditionele rondleiding door de geschiedenis van de site en de graven van beroemdheden en ongewone graven).

Het esoterische Louvre: tijdens deze rondleiding in de open lucht over de binnenplaatsen van het Louvre onthult het paleis geleidelijk zijn verborgen kant.

Bezoek aan een vrijmetselaarstempel: je krijgt de kans om de loges van de vrijmetselaarstempel binnen te gaan, die normaal gesloten zijn voor het publiek, om te begrijpen hoe het werkt.

De duistere legendes van Parijs: de rondleiding vindt plaats in het centrum van Parijs, rond de Notre-Dame op het Île de la Cité en de kades.

L'Antre-Cave is een informeel en zeer vertrouwelijk genootschap dat al enkele eeuwen bestaat. De leden zijn historici, wetenschappers en illusionisten.

Meer ONVERWACHTE en FASCINERENDE tochten in PARIJS op aanvraag

Weekend: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 300 € - 4 pers / 250 € - 6 pers

5D / 4 nt: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 715 € - 4 pers / 625 € - 6 pers

In verhouding to vertrek data kunnen prijzen schommelen.

meerdaagse reizen: op aanvraag

Meer info >
 

La France des Mystères

Frankrijk

La France des Mystères

Merkwaardige verhalen, onverklaarbare verschijnselen... in Frankrijk blijven verhalen bestaan of worden ze opnieuw geboren, sommige denkbeeldig, andere gebaseerd op echte feiten. Legenden, mysteries rond spookkastelen en paranormale verschijningen zijn de weerspiegeling van een streek of de spiegel van onze dromen en angsten.

Waar zijn deze betoverde plaatsen waar kwade krachten lijken te werken?

Mysterieus en Ongewoon Parijs + Legenden en spookverhalen

De mysterieuze beschaving van Fontainebleau:
In het bos van Fontainebleau (Seine-et-Marne) heeft een uitgestorven beschaving raadselachtige gravures achtergelaten in een mysterieuze grot. Ze zouden kunnen dateren uit 6000 voor Christus.

De geesten van het kasteel van Blandy:
Ontdek de legendes en spookverhalen die rondspoken in het fort van Blandy-les-Tours...

Mysterieus Provins: van tempeliers tot vrijmetselaars:
De ondergrondse gangen zijn ongetwijfeld de meest mysterieuze plekken in Provins!

Meer ONVERWACHTE en FASCINERENDE tochten in PARIJS op aanvraag

Weekend: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 300 € - 4 pers / 250 € - 6 pers

5D / 4 nt: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 715 € - 4 pers / 625 € - 6 pers

In verhouding to vertrek data kunnen prijzen schommelen

meerdaagse reizen: op aanvraag

Meer info >
 

Meer mysteries en ongewone ontdekkingen

Frankrijk

Kathedralen en hun geheimen, spookkastelen en monumenten van geweld en pijn.

Wat zijn de mysteries van de kathedraal van Chartres?

Château de Brissac: is een kasteel in de gemeente Brissac-Quincé. Het kasteel is gebouwd in de 11e eeuw en heeft een lange en interessante geschiedenis. Net als vele kastelen over de hele wereld, zou het kasteel van Brissac zijn eigen spook hebben. Dit is de 'la Dame Verte' of Groene Dame, die de geest zou zijn van een ontrouwe vrouw die in de 15e eeuw door haar man werd vermoord.

Dénezé sous Doué: De beeldhouwkelder een unieke plek in Frankrijk
Als er een ongewone plek is, dan is het deze wel...
Deze enorme kelder is een enigma, uniek in het Westen!
Enkele honderden karakters, gezichten, in volume gebeeldhouwd in de tufsteen... Een waanzinnige saraband van demonische en engelachtige figuren. Een bacchanaal van naakte lichamen soms versierd met weelderige gewaden.

Château des Fougeret wordt omringd door een park van tien hectare aan de rand van de Vienne en zit vol historische schatten zoals de fresco's, muurschilderingen, rijk versierde plafonds, mozaïeken, houten lambriseringen en andere middeleeuwse en neogotische pracht. Het kasteel van Fougeret is een must voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.
Maar deze plek bevat niet alleen grote momenten uit de geschiedenis.
Hij staat ook al tientallen jaren bekend om de paranormale feiten waarvan hij het permanente theater zou zijn.
Paranormale Activiteit Nachten in het Château des Fougeret
Durf een nacht door te brengen in de spookkamers.

Oradour-sur-Glane: een monument voor geweld en pijn.
Het dorp Oradour-sur-Glane ligt ten noordwesten van Limoges en is een indrukwekkend gedenkteken voor de wreedheden die de Duitsers begingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dorp werd op 10 juni 1944 vernietigd door een SS-eenheid. Bij de inval kwamen 642 mensen om het leven. Er zijn maar weinig plaatsen in Frankrijk waar de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog zo tastbaar zijn als in Oradour-sur-Glane.

Allier: Het spookkasteel van Veauce probeert de kwade spreuk af te weren.
Het kasteel van Veauce staat op de monumentenlijst en we nemen een kijkje in het kasteel, waar Lucie, een spook, naar verluidt verschillende keren is "gezien".

Meer ONVERWACHTE en FASCINERENDE tochten in Frankrijk op aanvraag

 

Weekend: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 300 € - 4 pers / 250 € - 6 pers

5D / 4 nt: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 715 € - 4 pers / 625 € - 6 pers

In verhouding to vertrek data kunnen prijzen schommelen

meerdaagse reizen: op aanvraag

Meer info >
 

Fantastische verhalen en mythes over Normandië

Frankrijk

Normandië wordt beschouwd als de meest spookachtige regio van Frankrijk,

Fantastische verhalen en mythes over Normandië.


Spookverhalen, middeleeuwse legendes... Volg ons naar deze spookachtige plaatsen, het verborgen gezicht van Normandië!
*Erick Fearson is in de eerste plaats paranormaal en daarbij heeft hij zich gespecialiseerd als Spokenjager, tarotlezer en mentalist.

En als je niet bang bent, zal *Erick Fearson je de sleutels geven voor een bezoek aan dit ongewone en mysterieuze Normandië.

Radepont: Abbaye de Fontaine-Guérard - Bekend om zijn wonderbaarlijke fontein, zou het ook bewoond worden door geesten, met name in de kelder.

Kasteel van Tancarville: dit kasteel met zijn hangbrug is het decor van enkele verontrustende verhalen. ... Het spook van Jeanne de Harcourt - De Duivelstoren - Goedbewaarde geheimen,

Trouville-sur-Mer: Ontdek het verborgen gezicht van de Koningin van de stranden door middel van raadselachtige anekdotes, eigenaardige geloven en verontrustende verhalen. Laat je verleiden door buitengewone fenomenen die voor je ogen tot leven komen, maar wees voorzichtig, want sommige verhalen kunnen je gek maken!

Vaux-sur-Aure: Manoir d'Argouges: Afgezien van de legende van de fee van Argouges, sprak de eigenaar me over aanwezigheid die kan worden gevoeld.

Neufmesnil: Abbaye de Blanchelande - bekend om zijn spookhuis. Deze plek herbergt de vervloekte geest van Abbé de la Croix-Jugan, die met een pistool in zijn achterhoofd werd geschoten. Sinds zijn dood is hij teruggekeerd om 's nachts de mis op te dragen, in de kerk die verlicht wordt door een bijna bovennatuurlijke rode gloed.

Martinvast: Legenden en spoken van het westen. Een kasteel vol mysteries in La Manche

Cherbourg-en-Cotentin: Château de Tourlaville Domaine des Ravalet Marguerite de Ravalet spookt in de Chambre Bleue van het kasteel. Ze verschijnt vooral 's nachts, rond middernacht. Er wordt gezegd dat zij niet de enige is die hier rondwaart, want de familie Ravalet heeft altijd een vreselijke reputatie gehad.

Hambey: De ruïnes van Hambye Abbey zijn het mooist om te zien. Ze zijn het meest bovennatuurlijk, het meest tijdloos, degene waarvan de majestueuze, sublieme, afbrokkelende fysionomie het beste past bij het omringende landschap. Deze abdij is het onderwerp geweest van talrijke paranormale fenomenen,

Sousleuvre en Bocage: ontdek het Château des Noyers, een van de meest spookachtige van Frankrijk.Verscholen in de gemeente Le Tourneur in Calvados, schijnt het Château des Noyers een van de meest behekste van Frankrijk te zijn. Er wordt met voorwerpen gegooid, vrouwen verschijnen... Volg de gids.

Lisors: is de abdij van Mortemer de meest behekste abdij in Frankrijk?
Het klopt dat de abdij haar naam "dode zee", die waarschijnlijk verwijst naar rottende moerassen, niet gestolen heeft. Of misschien verwijst het naar een zee van lijken. Weinig plaatsen in Frankrijk concentreren zich op zoveel morbide gebeurtenissen en het voormalige klooster is voor de grote congregatie van geesten wat nachtclubs zijn voor de mensenwereld.

De PARANORMALE sfeer op de STRANDEN VAN DE LANDING

Ontdek de geheimen van de Mont Canisy
Mont Canisy, op de hoogten van Deauville, is een zeer beladen plek.

2024 - DARK TRAVEL - Normandië - 7D/6N 

Groepsvertrek : ( 18/05 – 24/05 ) – ( 12/09 – 18/09 )

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 8 pax - 1400.00 €

Minimum 6 pax - 1600.00 €

Single kamer supplement  + 250.00 €

 

Meer info >
 

Magisch en mysterieus Katharenland.

Frankrijk

In Katharenland kan het ene mysterie het andere verbergen.

Het herontdekken van het Katharenland via zijn geheime geschiedenis, zijn ongewone, mysterieuze of verrassende plaatsen... dat is de geest van deze rondreis,


- Geheimen die nog ontcijferd moeten worden.
- De verboden graftombe van Rennes-le-Chateau.
- Montségur: veel raadsels die nog moeten worden opgelost.
- De graal onder de stad Carcasonne?
- Klooster vernietigd door het Vaticaan.
- Bugarach, de berg van de apocalyps.

Meerdaagse uitstappen voor families, privé groep, scholen, teambuilding.

 

2024 - DARK TRAVEL - 7 D / 6 N

Groepsvertrek : ( 08/06 – 14/06 ) – ( 12/09 – 18/09 ). ( Min 6 / max 8 pers ) 

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 8 pax - 1400.00 €

Minimum 6 pax - 1600.00 €

Single kamer supplement  + 250.00 

Meer info >