DarkTravel_logo

Religies

"De mythe van het religieuze geweld"

Religieus geïnspireerde, militaire ondernemingen die fanatieke westerse christenen ondernamen voor verovering van het heilig land en behoud van hun religieuze overtuiging.

De kruistochten worden vaak beschouwd als uiterst bloedige en wrede ondernemingen, gemotiveerd door de rooms-katholieke kerk.

Inquisitie tegen de Katharen van de Languedoc.


 


Katharen: Vervolging in de naam van God

Inquisitie tegen de Katharen van de Languedoc. De Albigenzische kruistochten waren de kruistochten die katholieke kerk en de Franse koningen in de 13e eeuw ondernamen tegen de Katharen.

Katharen inquisitie

Frankrijk

Carçasonne - Rustique - Minerve - Bezier - Narbonne - Fanjeaux - Mirepoix - Montségur - Puivert - Puilaurens - Limoux - Villerouge/Termenés - Aquilar - Queribus - Peyrepertuse - Arques - Termes - Lagrasse - Bram - Albi - Mazamet

Carcassonne, het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse vestingstad in Europa, die bijna volledig bewaard is. De stad is de ideale uitvalsbasis om de Languedoc-Roussillon te ontdekken.

Rennes-le-Château, het onopgeloste mysterie

Op de weg vanaf Carcassonne, richting Limoux en Quillan ligt Rennes le Château. Dit kleine dorpje is de plaats van een van de grootste legendes die al tientallen jaren velen in binnen- en buitenland inspireren. De Da Vinci Code lijkt erop gebaseerd.

Katharenkastelen op de kastelenroute.

Het kasteel van Peyrepertuse: één van de mooiste voorbeelden van vestingbouw in de Corbières met een hoogte van bijna 800 meter.

Limoux, in het hart van katharenland aan de rivier Aude.

Montségur is dé burcht bij uitstek van de Katharen die boven op een berg staat. De oorspronkelijke burcht werd met de grond gelijk gemaakt na de val op 16 maart 1244 waarbij ruim 225 katharen op de brandstapel stierven.

Foix in de Ariège is ook een fantastische bestemming, niet ver van de grens met Andorra.....................

8d/7n - Begeleid - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 1255,00 pp
8d/7n - met huurwagen / Cat B
vanaf € 800,00 pp

Meer info >
 
 

Kruisvaarten - Heilige oorlogen

Israël - Jordanië - Libanon - Syrië

De kruistochten waren een reeks religieuze oorlogen tussen christenen en moslims om controle te verkrijgen over plaatsen die door beide groepen als heilig werden beschouwd. In totaal vonden acht belangrijke kruistochtexpedities plaats tussen 1096 en 1291. 
Dit waren bloedige, gewelddadige en vaak meedogenloze conflicten van de Europese christenen om het heilige land van de moslim te veroveren.

  • Syria: Krak des Chevaliers / Wadi al-Nasara 
  • Lebanon: The Mausoleum of Saladin
  • Jerusalem: The Horns of Hattin Battle
  • Jordan:  Kerak Castle / Battel of Mutah
  • Israel: See Dark Religion / Holy war
11d/10n - ISRAEL - Min 6-8 p - 3385 € - Min 9-10 p - 2830 € / Min 11-12 p - 2595 €
vanaf € 2595,00 pp
8d/7n - JORDAN & ISRAEL - Min 6 / max 10 pers
vanaf € 1790,00 pp
6d/5n - SYRIA & LEBANON - Min 6 / Max 10 pers
vanaf € 990,00 pp
6d/5n - JORDAN - Min 6 / max 10 pers
vanaf € 975,00 pp

Meer info >
 

Tempeliers - Historische ontdekkingen

België - Frankrijk - Portugal - Schotland

In 1119 nam de edelman Hugo van Payns het initiatief tot de oprichting van een ridderorde die hij de Arme Strijders van Christus en de Tempel van Salomo noemde - later eenvoudigweg bekend als de Tempeliers. 
Het doel van de orde was het beschermen van pelgrims. Vanwege het religieuze karakter zette hij de orde op als een kloosterorde. De leden waren dus tegelijkertijd ridders en monniken. Vechten en bidden gingen goed samen tijdens de kruistochten.
 

Tempeliers - Historische ontdekkingen

De tempeliers hebben in hun bestaan tussen 1128 en 1314 ontelbare sporen nagelaten. Over heel Europa, België blijven op vandaag fysieke en tastbare bewijzen van hun bestaan overeind.


Op zoek naar sporen van de tempeliers in 
België: Westhoek - Bouillon - Orval.
Frankrijk: Parijs - Provins - Troyes - Vézelay - Avallon - .............
Portugal: Tomar - .................
Schotland: Rosslyn - Balantradoch - ................. 

Meer info >