DarkTravel_logo

Genocides

Het begrip genocide betekent letterlijk ‘volkerenmoord’. Hiervan is sprake als er systematisch en doelbewust een volk of een bevolkingsgroep wordt uitgeroeid. In de geschiedenis is er talloze malen sprake geweest van genocide.


Holocaust

Ook wel Shoah genoemd, was de systematische jodenvervolging en genocide door de nazi's en hun bondgenoten, voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Tijdens de overheersing door nazi-Duitsland werden er tussen de 5 en 6 miljoen Europese joden vermoord. De moorden vonden grotendeels plaats in de gaskamers van de vernietigingskampen en door massa excecuties van de einsatzgroepen.

The Final Journey

Polen

WARSAW: Gettogebied met resten van de gettomuren,

Poolse burgers tijdens de nazi bezetting (Gestapo verhoorkamers), waar duizenden mensen werden gemarteld en vermoord, waaronder de soldaten van het Poolse Ondergrondse Leger die tijdens de oorlog tegen de nazi's vochten. 

Een bezoek aan een site waar Polen als gijzelaars werden vastgehouden en opgehangen als vergelding voor hun sabotagedaad. 

LUBLIN - Krakau : Het concentratiekamp van Majdanek, waar de barakken, wachttorens, de enige overgebleven gaskamer volledig intact zijn.

KRAKOW: Krakau stadswandeling naar de architectonische rijkdom van de Oude Stad met zijn drukke straatleven.Voor de Tweede Wereldoorlog woonden ongeveer 70.000 Joden in Krakau, voornamelijk in de buitenwijk Kazimierz. Zoutmijn in Wieliczka, het labyrint van 300 km tunnels, ondergrondse meren.

AUSCHWITZ - BIRKENAU: Concentratie- en vernietigingskampen van Auschwitz en Birkenau. Onder het beruchte opschrift "Arbeit Macht Frei" op de hoofdpoort, alvorens de tentoonstellingen in de resterende gevangenissen te bezoeken.

6d/5n - Groep vertrek – 25/05/2024 of 24/10/2024 - Prijs per persoon, Min 6 = 1020 € Prijs per persoon, Min 18 = 895 €
vanaf € 895,00 pp

Meer info >
 

Dodenkampen in Polen

Polen

De Dodelijkste Naziconcentratiekampen in Polen.

Een bezoek aan de dodenkampen in Polen is een spirituele reis naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De tijd waarin een mensenleven waardeloos was en de uitroeiing van Joden en andere " minderwaardige " nationaliteiten de hoofdtaak was van het Hitler-regime. Het bezoek aan de vernietigingskampen laat bij iedere bezoeker een litteken achter; het zien van de gaskamers, de wachttorens, het dodenblok laat duidelijk zien hoe het leven eindigde van vele Joden, Polen, Russen, zigeuners en anderen - miljoenen onschuldige slachtoffers van het naziregime die in de kampen terechtkwamen alleen omdat ze geboren waren in gezinnen die als zijnde incorrect werden beschouwd.

Auschwitz Birkenau. Belzec. Gross Rosen. Kulmhof. Majdanek. Plaszow. Schindler Factory. Stutthof. Treblinka. Wolf’s Lair.

6d/5n - Dagelijks vertrek vanaf min 2 pers - Meer pers op aanvraag.
vanaf € 565,00 pp

Meer info >
 

Dodenkampen: Auschwitz, Birkenau, Majdanek of Treblinka.

Polen

Concentratie- en vernietigingskampen: Auschwitz, Birkenau, Majdanek, Treblinka.

Een bezoek aan deze concentratiekampen is een spirituele reis naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog, de tijd waarin een mensenleven waardeloos was en de uitroeiing van Joden en andere nationaliteiten de belangrijkste taak was van het nazi-regime. Een bezoek aan deze kampen laat bij iedere bezoeker een litteken achter; het zien van de gaskamers, de wachttorens, het dodenblok laat duidelijk zien hoe het leven eindigde van vele Joden, Polen, Russen, zigeuners en anderen - miljoenen onschuldige slachtoffers  die in deze kampen terechtkwamen.

Gegarandeerd dagelijks vertrek vanaf 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 pers - Groep max 18 pers op aanvraag.

4d/3n - Auschwitz / Treblinka - Min 2 pax - 585 € - Meer pers op AV - Min 18 pax - 370 €
vanaf € 370,00 pp
4d/3n - Auschwitz / Majdenek - Min 2 pers 650 € - meer pers OA - Min 18 pax - 395 €
vanaf € 395,00 pp
4d/3n - Warschau & Oorlogssporen + Auschwitz: Min 2 pers - 550 € - + pax OR - Min 18 pax - 360 €
vanaf € 360,00 pp

Meer info >
 

Sporen van Joodse uitroeiing en cultuur

Polen

Sporen van Joodse uitroeiing & cultuur

Eeuwenlang, sinds de middeleeuwen, was Polen het thuis van de Joden; het was het centrum van hun levendige cultuur en de plaats van de grootste tragedie.

Warsaw & Traces of war tour - Kazimierz dolny & Lublin - Majdanek & Zamsc - Lezjsk - Lancut - Tarnow - Wieliczka - Krakow - Schindler's list - Auschwitz & Birkenau - Warsaw

10d/9n - Min 2 pax - ..... - 4 / 6 / 8 /10 pax - Groepen OA

Meer info >
 
 

Medz Yeghern

Medz Yeghern -  "Grote Misdaad"

Sporen van de Armeense genocide, de deportatie- en massamoordcampagne tegen de Armeense onderdanen van het Ottomaanse Rijk door de Turkse regering tijdens en na de Eerste Wereldoorlog (1914-22). Een daad van genocide was.

Medz Yeghern

Armenië

De dodenmarsen tijdens de Armeense genocide, waarbij meer dan een miljoen Armeniërs betrokken waren, besloegen honderden kilometers en duurden maanden. Om de beproeving te verlengen en de karavanen uit de buurt van Turkse dorpen te houden, werd bewust gekozen voor indirecte routes door bergen en woeste gebieden.

Yerevan - Etchmiadzin - Mastara - Ani Uitzichtspunt en IJzeren Gordijn - Gyumri - Spitak - Vanadzor - Dilijan - Sevan - Garni - Geghard - - Sardarapat - Metsamor - Yerevan

 

7d/6n - Min 8 pers - 795 € / Min 6 pers - 860 € / Min 4 pers - 890 € / Min 2 pers - 1375 € / Sgl supp - 350 &euro
vanaf € 795,00 pp

Meer info >
 
 

Killing Fields

De "Cambodjaanse Killing Fields" zijn een aantal locaties in Cambodja, waar gezamenlijk meer dan een miljoen mensen werden gemarteld, gedood en begraven door het Rode Khmer-regime en dit tijdens hun bewind van het land tussen 1975 en 1979.

Cambodja

Cambodja

Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Tuol Sleng Prison 21 -"Killing Fields" Choeung Ek

6d/5n - Min 2 pers - 845 € / Min 4 pers - 650 € / Min 6 pers - 590 € - / Min 8 pers - 555 € - Sgl supp - 165 &eu
vanaf € 555,00 pp

Meer info >
 
 

Rwandese Genocide

De Rwandese genocide was een moordpartij op Tutsi's in Rwanda tijdens de Rwandese burgeroorlog in 1994. Er zijn ongeveer 1.000.000 slachtoffers gerapporteerd.

Ghosts of Rwanda

Rwanda

Kigali - Genocide Memorial & Liberation museums - Nyanza - Ntarama-Nyamata Genocide Sites - Murambi & Bisesero Genocide Museums - Gisenyi & Nyarubuye Genocide Memorial.

8d/7n - Min 2p - 2800 € / Min 4p - 2410 € / Min 6p - 1680 €
vanaf € 1680,00 pp
1d/0n - Gorilla permit - Rwanda
vanaf € 1500,00 pp
1d/0n - Gorilla permit - Uganda
vanaf € 700,00 pp

Meer info >
 
 

Bosnië-Herzegovina Genocide 1992-95.

In de Republiek Bosnië-Herzegovina resulteerde conflicten tussen de drie belangrijkste etnische groepen, Serviërs, Kroaten en moslims in een gruwelijke genocide.

Welcome to Hell

Bosnië & Herzegovina

Sarajevo - Konjic - Jablanica - Blagaj - Mostar - Foca - Visegrad - Srebrenica - Sarajevo

8d/7n - Min 8 p - 1020 € / Min 6 p - 1190 € / Min 4 p - 1410 € / Min 2 p - 1655 € - Sgl s - 240 €
vanaf € 1020,00 pp

Meer info >