DarkTravel_logo

Genocides

Het begrip genocide betekent letterlijk ‘volkerenmoord’. Hiervan is sprake als er systematisch en doelbewust een volk of een bevolkingsgroep wordt uitgeroeid. In de geschiedenis is er talloze malen sprake geweest van genocide.


Holocaust

Ook wel Shoah genoemd, was de systematische jodenvervolging en genocide door de nazi's en hun bondgenoten, voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Tijdens de overheersing door nazi-Duitsland werden er tussen de 5 en 6 miljoen Europese joden vermoord. De moorden vonden grotendeels plaats in de gaskamers van de vernietigingskampen en door massa excecuties van de einsatzgroepen.

The Final Journey

Polen

WARSAW: Monument van de opstand in Warschau, het museum van de jaren 44, de Nozyk-synagoge en de joodse begraafplaats.

TREBLINKA – LUBLIN :  Vernietigingskamp van Treblinka Lublin met zijn kasteel / gevangenis die dienst deed als nazi-verwerkingscentrum.

LUBLIN – BELZEC – ZAMOSC: Het concentratiekamp van Majdanek, waar de kazerne, wachttorens, de enige overgebleven gaskamer die volledig intact is.Belzec, waarvan de locatie pas in de jaren negentig werd vastgesteld.

ZAMOSC – KRAKOW: Krakau stadswandeling naar de architecturale rijkdom van de oude binnenstad  met zijn drukke straatleven.

KRAKOW – AUSCHWITZ – KRAKOW: Concentratie- en vernietigingskampen van Auschwitz en Birkenau. Onder de beruchte inscriptie 'Arbeit Macht Frei' op de hoofdpoort, voordat u de tentoonstellingen in de overgebleven gevangenissen bezoekt.

Birkenau: Auschwitz II, het speciaal gebouwde kamp met honderden kazernes en 4 enorme gaskamers fungeerde als het epicentrum van de Holocaust in 1943 en 1944.

WIELICZKA – KRAKOW: Vóór de Tweede Wereldoorlog woonden ongeveer 70.000 Joden in Krakau, meestal in de buitenwijk Kazimierz. Optioneel bezoek aan Oscar Schindler's Factory. Zoutmijn in Wieliczka, het labyrint van 300 km aan tunnels, ondergrondse meren.

7d/6n - Min 8 - Max 12 pax
vanaf € 1115,00 pp

Meer info >
 
 

Killing Fields

De "Cambodjaanse Killing Fields" zijn een aantal locaties in Cambodja, waar gezamenlijk meer dan een miljoen mensen werden gemarteld, gedood en begraven door het Rode Khmer-regime en dit tijdens hun bewind van het land tussen 1975 en 1979.

Cambodja

Cambodja

Siem Reap - Angkor Wat - Phnom Penh - Tuol Sleng Prison 21 -"Killing Fields" Choeung Ek

6d/5n - Min 6 pers
vanaf € 550,00 pp

Meer info >
 
 

Rwandese Genocide

De Rwandese genocide was een moordpartij op Tutsi's in Rwanda tijdens de Rwandese burgeroorlog in 1994. Er zijn ongeveer 1.000.000 slachtoffers gerapporteerd.

Ghosts of Rwanda

Rwanda

Kigali - Genocide Memorial & Liberation museums - Nyanza - Ntarama-Nyamata Genocide Sites - Murambi & Bisesero Genocide Museums - Gisenyi & Nyarubuye Genocide Memorial

8d/7n - Min 2 / 4 / 6 pers

Meer info >
 
 

Bosnië-Herzegovina Genocide 1992-95.

In de Republiek Bosnië-Herzegovina resulteerde conflicten tussen de drie belangrijkste etnische groepen, Serviërs, Kroaten en moslims in een gruwelijke genocide.

Welcome to Hell

Bosnië & Herzegovina

Sarajevo - Konjic - Jablanica - Blagaj - Mostar - Foca - Visegrad - Srebrenica - Sarajevo

8d/7n - Min 6 - Max 8 pax
vanaf € 995,00 pp

Meer info >