DarkTravel_logo

Nederlandse legendes & spooktochten

Nederland en de onderwereld zijn nauwer met elkaar verbonden dan je denkt! Nederland heeft heel wat oude kastelen en gebouwen, elk met een eeuwenoude geschiedenis. Sommige van deze bouwwerken hebben spookachtige verhalen te vertellen. Dus laten we ze verkennen en in de stemming komen!

 

Dag trips: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 150 € – 4 pers / 110 € – 6 pers

Weekend: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 300 € – 4 pers / 250 € – 6 pers

5D / 4 nt: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 650 € – 4 pers / 550 € – 6 pers

Meerdaagse reizen op aanvraag.

 


Nederlandse legendes & spooktochten

Van oude kastelen tot landhuizen, als je op zoek gaat naar legendes en spoken hebben wij een paar top plekken voor je op rij gezet.

Dark Travel heeft de engste plekken en spookhuizen van Nederland op een rijtje gezet.

Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken.

Nederlandse legendes & spooktochten

Nederland

Nederland Onderwereld:  Mysterieuze, bovennatuurlijke en spookreizen uit de Lage Landen.

Verlaten jezuïetenklooster: In Valkenburg, Limburg, vind je een klooster uit het jaar 1893 dat al meer dan 40 jaar verlaten is.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdreef de SS de Jezuïeten en vestigde hier een Reichsschule voor jongens (een nazischool). 

St. Pietersberg Grotten: Ongelooflijk labyrint van door mensen gemaakte grotten.

Fort Sint Pieter: Deze historische Nederlandse vesting draagt nog steeds de sporen van een enkele belegering. 

Kasteel Doorwerth is een prachtige, historische locatie. Daarom is het misschien wel de perfecte plek om je eigen spokenjacht te beginnen. Het kan een schilderachtig avontuur zijn, zelfs als je niets bijzonders tegenkomt. 

Gevangenis Gravensteen: In de provincie Zeeland, in de stad Zierikzee, staat een gevangenis die dateert uit 1365, waar tot op de dag van vandaag vreemde dingen gebeuren... 

Verlaten klooster 'Het Hoompje: In de provincie Zeeland staat een klooster uit 1908. Tussen de bomen en struiken die eromheen zijn gegroeid, wordt een grijs gebouw met een oranje dak zichtbaar dat eruit ziet als iets uit een horrorfilm.

De non van Singraven: Dit landgoed in Overijssel ziet er van buiten vredig en majestueus uit, maar er klopt hier iets niet.

Dokter Faust van Kasteel Waardenburg: In dit kasteel uit de 13e eeuw, gelegen in de provincie Gelderland, vond een helse gebeurtenis plaats.

Ronde huis – Nunspeet – Occultisme, kindermoorden, orgies met hooggeplaatste lieden; de complotten die over het Ronde Huis in Nunspeet gaan zijn even fascinerend als krankzinnig 

Solsegat – Volgens een oude legende stond op de plek van het Solse Gat ooit een klooster. Vanwege het liederlijke gedrag van de monniken werd het door de aarde verzwolgen. Op gezette tijden zouden de klokken van het klooster nog te horen zijn en zouden de geesten van de monniken verschijnen.

De meest spookachtige plekken in Amsterdam.

Spookachtige locaties in Rotterdam.

Spookplaatsen in Utrecht?.

 

Meer info >