DarkTravel_logo

Ongewone oorlogsites

"Vergeten fronten" sleurt je mee naar de loopgraven van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Hieronder enkele onbekende en grotendeels onaangetaste historische bestemmingen.

Dark Travel leidt ons langs vergeten en relatief onbekende fronten van de Wereldoorlogen 1 & 2.

Geheime SOE operaties en plaatsen van gruwel achter WO 2

Deze historische en archeologische herdenkingserfenis van vergeten fronten is authentiek.

 


De echte geschiedenis achter 1917

Frankrijk

In het voorjaar van 1917 lanceren de Duitsers Operatie "Alberich" en vallen ze terug op de "Hindenburg linie" tussen Arras en Vailly-sur-Aisne, een "nieuw gebouwde en massaal versterkte" verdedigingslinie. De Duitsers die hun troepen aan het consolideren waren ter voorbereiding op mogelijke verdere offensieve operaties.

Toen de Duitsers zich terugtrokken, pasten zij de strategie van verbrande aarde toe,communicatielijnen, wegen, bruggen, bomen, huizen werden vernield om de voortgang van de geallieerde troepen in de richting van de nieuwe frontlinie te vertragen. "De Duitsers hadden alles vernietigd, de meeste burgers meegenomen, en boobytraps, sluipschutters en een paar andere onverwachte verrassingen achtergelaten.

In het spoor van ........ ontdekken we het echte Ecoust Saint Mein, het bos van Croisilles en de Hindenburg linie. De slachtvelden van Arras, Bullecout, Bapaume, Péronne en .......

Dit programma is in voorbereiding.

Meer info >
 

14/18 - Maas & Argonne - gemartelde en verminkte oorlogszone

Frankrijk

De Maas-Argonne was een gemartelde en verminkte oorlogsregio, Het beschikt vandaag over het rijkste patrimonium van de "Grote Oorlog" ter wereld. Deze historische, archeologische en herdenkingserfenis is authentiek. Forten en verdedigingswerken, artilleriebatterijen en gebetonneerde verschansing, loopgraven en communicatieloopgraven, mijn- en obuskraters, tunnels en galerijen, monumenten, graftombes en gedenkstenen geven vorm aan de oorlogslandschappen die zich uitstrekken over tienduizenden hectaren doorheen het departement.

3d/2n - Gids - Min 6 pers
vanaf € 470,00 pp
3d/2n - Gids - Min 4 pers
vanaf € 640,00 pp

Meer info >
 

14/18 - Vogezen: Littekens van de Eerste Wereldoorlog

Frankrijk

Dat er in de Vogezen tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar werd gevochten is minder bekend. Een bezoek aan de frontlijn 1914-1918, geeft meteen een betekenisvolle invulling. Deze streek ademt een sfeer alsof de stellingen pas gisteren verlaten zijn. Bunkers, tunnels en loopgraven zijn hier nog in grote verscheidenheid te vinden. Ook in de bossen zijn nog tal van bunkers en overblijfselen van verdedigingswerken te ontdekken.
Het gebied ligt bezaaid met prikkeldraadversperringen die hier en daar nog volledig intact gebleven zijn.

4d/3n - Min 4 pax
vanaf € 880,00 pp

Meer info >
 

14/18 - Isonzo slachtvelden

Italië - Slovenië

Italiaans / Oostenrijks-Hongaars front rondom de Isonzo rivier ( Slovenië ). 
De 12 veldslagen van Isonzo vertegenwoordigden de grootste offensieve inspanningen van Italië tegen het Oostenrijks-Hongaarse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De elf veldslagen vonden plaats tussen 1915 en 1917 langs de Isonzo-rivier in het noordoosten van Italië en de grensstreek met Slovenië. De resultaten waren meestal hoge verliezen aan beide zijden zonder relevante strategische resultaten.

8d/7n - Min 2 pers / Huurwagen & begeleid
vanaf € 1300,00 pp

Meer info >
 

De eerste wereldoorlog in de Dolomieten

Italië

Wandelend door loopgraven, tunnels en eeuwige verhalen van lijden.

Een tocht door de Dolomieten is een bewogen, beklemmende ontmoeting met het recente verleden. Van 1915-1917 waren de Dolomieten het toneel van zware gevechten tussen Italiaanse en Oostenrijkse troepen. Vaak lagen de vijandelijke stellingen amper 10 meter uit elkaar. Maar ook de natuur was een vijand: alleen al in de oorlogswinter van 1916/1917 kwamen ten gevolge van lawines 10.000 soldaten, alpinisten en Tiroolse mitrailleurschutters om het leven.

Cinque Torri: Het commando van de Italiaanse bergartillerie was gevestigd aan de voet van deze 5 torens.

Marmolada (3343m), hoogste gletsjer in de Dolomieten en het hoogste museum in Europa.

De Lagazuoi, ook wel het “Kasteel van de rotsen”

Passo Pordoi + wandeling Viel Del Pan

Monte Piana, 3 Cime di Lavaredo en Lago Misurina.

6d/5n - Min 8 pers / Guide
vanaf € 1555,00 pp
6d/5n - Min 4 pers / Gids
vanaf € 1715,00 pp

Meer info >
 

14/18 - Gallipoli slachtvelden

Turkije

De Gallipoli-campagne van 1915-16, ook bekend als de Slag om Gallipoli of de Dardanellen-campagne, was een mislukte poging van de geallieerde mogendheden om de zeeweg van Europa naar Rusland tijdens de Eerste Wereldoorlog te controleren. De campagne begon met een mislukte marineaanval door Britse en Franse schepen op de Dardanellenstraat in februari-maart 1915 en ging verder met een grote landaanval op het schiereiland Gallipoli op 25 april, waarbij Britse en Franse troepen en divisies van het Australische en Nieuw-Zeelandse Legerkorps (ANZAC) waren betrokken.

 

7d/6n - Min 6 / max 10 pers
vanaf € 620,00 pp

Meer info >
 

Het Salonica front WO I

Macedonië

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden Thessaloniki en Kilkis het bloedige theater van de SALONICA FRONT WWI gevechten.

Verschillende regio's in Noord-Griekenland speelden een cruciale rol in de Eerste Wereldoorlog. De slagvelden, de geallieerde militaire begraafplaatsen en de militaire musea bewaren een belangrijke erfenis.

DarkTravel organiseert herdenkingsrondleidingen voor diegenen die de oorlogsgeschiedenis willen onthullen.

6d/5n - Min 11 pers
vanaf € 950,00 pp
6d/5n - Min 11 pers
vanaf € 1190,00 pp

Meer info >
 

SS in Frankrijk - Het bloedbad van Tulle en Oradour-sur-Glane

Frankrijk

Het bloedbad van Tulle is de naam voor de oorlogsmisdaden begaan tegen de burgerbevolking van de Franse stad Tulle (departement Corrèze). In totaal kwamen 99 burgers door ophanging om het leven en werden 149 anderen gedeporteerd naar het concentratiekamp van Dachau, waarvan 101 niet zouden terugkeren.

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944 in de Franse plaats Oradour-sur-Glane. Het dorp werd die dag door het eerste regiment 'Der Führer' van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze inval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

 

5d/4n - Gids - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 850,00 pp
6d/5n - huurwagen - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 605,00 pp
7d/6n - huurwagen - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 675,00 pp

Meer info >
 

40/45 - Slag om het Hürtgenwald en de brug van Remagen

Duitsland

Na de inname van Aken braken gevechten uit in het gebied die de naam Hűrtgenwald zou krijgen. 
Van september 1944 tot februari 1945 werd hier zwaar gevochten. Vanuit dit gebied vond in maart 1945 ook de opmars naar de brug van Remagen plaats (operation Lumberjack).

4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 655,00 pp

Meer info >
 

40/45 - Geheime WW2 expedities - Ontvoering generaal Kreipe

Kreta

In het “Spoor van de ontvoerders” is een avontuurlijke expeditie die geschiedenis, wandelen en cultuur combineert.

Gebaseerd op het verhaal van de ontvoering van generaal Kreipe, volgen we de route van Anogia Village naar het Rodakino strand in de omgeving van Rethminon gedurende 7 dagen. Tijdens deze expeditie beklimmen we drie grote bergen, bezoeken we afgelegen Kretenzische dorpjes en verkennen we het landschap. We verdiepen ons in het dagelijks leven samen met de lokale bevolking.

8d/7n - Min 2 / max 6 pers
vanaf € 1440,00 pp

Meer info >
 

40/45 - Geheime WW2 expedities - The Heroes of Telemark

Noorwegen

Operatie "Gunnerside" was tijdens de Tweede Wereldoorlog het tweede Britse plan om de Vemork zwaar-waterfabriek van Norsk Hydro in Rjukan in Noorwegen te vernietigen door een geheime sabotageaanval, uitgevoerd door de Royal Engineer Commando’s.

Na de Duitse inval in Noorwegen stond deze fabriek stond onder controle van de nazi's die een geheim programma lanceerden om een atoombom te ontwikkelen.

5d/4n - Min 8 pers
vanaf € 1340,00 pp

Meer info >
 
 

Getuigenissen uit WO 2

Plaatsen van gruwel tijdens WO 2

"Das Reich" divisie in Frankrijk

Frankrijk

Het bloedbad van Tulle en Oradour-sur-Glane.

Het bloedbad van Tulle is de naam voor de oorlogsmisdaden begaan tegen de burgerbevolking van de Franse stad Tulle (departement Corrèze). In totaal kwamen 99 burgers door ophanging om het leven en werden 149 anderen gedeporteerd naar het concentratiekamp van Dachau, waarvan 101 niet zouden terugkeren.

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944 in de Franse plaats Oradour-sur-Glane. Het dorp werd die dag door het eerste regiment 'Der Führer' van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze inval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

5d/4n - Min 6 pers - Gids ( Nl/Fr/En)
vanaf € 850,00 pp
6d/5n - HW / RC / VL - Cat B - Min 2 pers
vanaf € 615,00 pp
7d/6n - HW / RC / VL - Cat B - Min 2 pers
vanaf € 675,00 pp

Meer info >
 

Operatie Anthropoid

Tsjecho-Slowakije

Het belangrijkste wapenfeit van het verzet was de moord op Reinhard Heydrich tijdens Operatie Anthropoid. De moord op deze afgevaardigde van SS-leider Heinrich Himmler en plaatsvervangend Reichsprotektor leidde tot zware represailles. Het dorp Lidice werd volledig verwoest door de nazi's. Alle mannen boven de 16 werden vermoord en de rest van de bevolking werd naar concentratiekampen gestuurd, waar vele vrouwen en nagenoeg alle kinderen overleden.

6d/5n - Gids / Guide
vanaf € 950,00 pp
6d/5n - HW / RC / VL - Cat B - Min 2 pers
vanaf € 690,00 pp
7d/6n - HW / RC / VL - Cat B - Min 2 pers
vanaf € 745,00 pp

Meer info >
 
 

Geheime operaties - Tweede Wereldoorlog

Treed in de voetsporen van de "Special Forces" expedities en beleef een uniek avontuur.

Ontvoering generaal Kreipe

Kreta

In het “Spoor van de ontvoerders” is een avontuurlijke expeditie die geschiedenis, wandelen en cultuur combineert.

Gebaseerd op het verhaal van de ontvoering van generaal Kreipe, volgen we de route van Anogia Village naar het Rodakino strand in de omgeving van Rethminon gedurende 7 dagen. Tijdens deze expeditie beklimmen we drie grote bergen, bezoeken we afgelegen Kretenzische dorpjes en verkennen we het landschap. We verdiepen ons in het dagelijks leven samen met de lokale bevolking.

6d/5n - min 8 pers - Gids
vanaf € 1440,00 pp

Meer info >
 

De helden van Telemark

Noorwegen

Geheime WW2 expedities - The Heroes of Telemark

Operatie "Gunnerside" was tijdens de Tweede Wereldoorlog het tweede Britse plan om de Vemork zwaar-waterfabriek van Norsk Hydro in Rjukan in Noorwegen te vernietigen door een geheime sabotageaanval, uitgevoerd door de Royal Engineer Commando’s.

Na de Duitse inval in Noorwegen stond deze fabriek stond onder controle van de nazi's die een geheim programma lanceerden om een atoombom te ontwikkelen.

5d/4n - Min 8 pers
vanaf € 1340,00 pp

Meer info >