DarkTravel_logo

Ongewone oorlogsites

Hieronder enkele onbekende en grotendeels onaangetaste historische bestemmingen.

Dark Travel leidt ons langs vergeten en relatief onbekende fronten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en loopt in spoor van geheime sabotage-expedities.

Deze historische en archeologische herdenkingserfenis van vergeten fronten is authentiek.

Loop mee in het spoor van de "special forces" expedities en beleef een uniek avontuur.


Gallipoli slachtvelden

Turkije

De Gallipoli-campagne van 1915-16, ook bekend als de Slag om Gallipoli of de Dardanellen-campagne, was een mislukte poging van de geallieerde mogendheden om de zeeweg van Europa naar Rusland tijdens de Eerste Wereldoorlog te controleren. De campagne begon met een mislukte marineaanval door Britse en Franse schepen op de Dardanellenstraat in februari-maart 1915 en ging verder met een grote landaanval op het schiereiland Gallipoli op 25 april, waarbij Britse en Franse troepen en divisies van het Australische en Nieuw-Zeelandse Legerkorps (ANZAC) waren betrokken.

 

7d/6n - Min 6 / max 10 pers
vanaf € 620,00 pp

Meer info >
 

Isonzo slachtvelden

Italië - Slovenië

Italiaans / Oostenrijks-Hongaars front rondom de Isonzo rivier ( Slovenië ). 
De 12 veldslagen van Isonzo vertegenwoordigden de grootste offensieve inspanningen van Italië tegen het Oostenrijks-Hongaarse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De elf veldslagen vonden plaats tussen 1915 en 1917 langs de Isonzo-rivier in het noordoosten van Italië en de grensstreek met Slovenië. De resultaten waren meestal hoge verliezen aan beide zijden zonder relevante strategische resultaten.

8d/7n - Min 2 pers / Huurwagen & begeleid
vanaf € 1300,00 pp

Meer info >
 

Vogezen: de vergeten strijd

Frankrijk

Dat er in de Vogezen tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar werd gevochten is minder bekend. Een bezoek aan de frontlijn 1914-1918, geeft meteen een betekenisvolle invulling. Deze streek ademt een sfeer alsof de stellingen pas gisteren verlaten zijn. Bunkers, tunnels en loopgraven zijn hier nog in grote verscheidenheid te vinden. Ook in de bossen zijn nog tal van bunkers en overblijfselen van verdedigingswerken te ontdekken.
Het gebied ligt bezaaid met prikkeldraadversperringen die hier en daar nog volledig intact gebleven zijn.

4d/3n - Min 4 pax
vanaf € 880,00 pp

Meer info >
 

Maas & Argonne - gemartelde en verminkte oorlogszone

Frankrijk

De Maas-Argonne was een gemartelde en verminkte oorlogsregio, Het beschikt vandaag over het rijkste patrimonium van de "Grote Oorlog" ter wereld. Deze historische, archeologische en herdenkingserfenis is authentiek. Forten en verdedigingswerken, artilleriebatterijen en gebetonneerde verschansing, loopgraven en communicatieloopgraven, mijn- en obuskraters, tunnels en galerijen, monumenten, graftombes en gedenkstenen geven vorm aan de oorlogslandschappen die zich uitstrekken over tienduizenden hectaren doorheen het departement.

3d/2n - Gids - Min 6 pers
vanaf € 470,00 pp
3d/2n - Gids - Min 4 pers
vanaf € 640,00 pp

Meer info >
 

SS in Frankrijk - Het bloedbad van Tulle en Oradour-sur-Glane

Frankrijk

Het bloedbad van Tulle is de naam voor de oorlogsmisdaden begaan tegen de burgerbevolking van de Franse stad Tulle (departement Corrèze). In totaal kwamen 99 burgers door ophanging om het leven en werden 149 anderen gedeporteerd naar het concentratiekamp van Dachau, waarvan 101 niet zouden terugkeren.

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944 in de Franse plaats Oradour-sur-Glane. Het dorp werd die dag door het eerste regiment 'Der Führer' van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze inval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

 

5d/4n - Gids - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 850,00 pp
6d/5n - huurwagen - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 605,00 pp
7d/6n - huurwagen - Min 6 / max 8 pers
vanaf € 675,00 pp

Meer info >
 

Slag om het Hürtgenwald en de brug van Remagen

Duitsland

Na de inname van Aken braken gevechten uit in het gebied die de naam Hűrtgenwald zou krijgen. 
Van september 1944 tot februari 1945 werd hier zwaar gevochten. Vanuit dit gebied vond in maart 1945 ook de opmars naar de brug van Remagen plaats (operation Lumberjack).

4d/3n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 655,00 pp

Meer info >
 

The Heroes of Telemark

Noorwegen

Operatie "Gunnerside" was tijdens de Tweede Wereldoorlog het tweede Britse plan om de Vemork zwaar-waterfabriek van Norsk Hydro in Rjukan in Noorwegen te vernietigen door een geheime sabotageaanval, uitgevoerd door de Royal Engineer Commando’s.

Na de Duitse inval in Noorwegen stond deze fabriek stond onder controle van de nazi's die een geheim programma lanceerden om een atoombom te ontwikkelen.

5d/4n - Min 8 pers
vanaf € 1340,00 pp

Meer info >
 

Kreta & Ontvoering generaal Kreipe

Kreta

In het “Spoor van de ontvoerders” is een avontuurlijke expeditie die geschiedenis, wandelen en cultuur combineert.

Gebaseerd op het verhaal van de ontvoering van generaal Kreipe, volgen we de route van Anogia Village naar het Rodakino strand in de omgeving van Rethminon gedurende 7 dagen. Tijdens deze expeditie beklimmen we drie grote bergen, bezoeken we afgelegen Kretenzische dorpjes en verkennen we het landschap. We verdiepen ons in het dagelijks leven samen met de lokale bevolking.

8d/7n - Min 2 / max 6 pers
vanaf € 1440,00 pp

Meer info >