DarkTravel_logo

Europese Mysteries

Eeuwen van legendarische raadsels ....

Spookplaatsen, onverklaarbare fenomenen, verborgen schatten, geheime crypten, paranormale verschijnselen, verlaten abdijen, vergeten begraafplaatsen, spookbossen, oorlogslittekens, gecodeerde geheimen.

Dark Travel reisde over de wegen van Europa om mysterieuze plekken te ontdekken.

Deze verbazingwekkende tochten zijn raadsels die de overblijfselen van een vreemd en boeiend verleden doen herleven.

Waarschuwing: deze reizen kunnen je zekerheden en overtuigingen aantasten. Laat je dus leiden door dit mysterieuze Europa dat zich graag onthult tussen licht en schaduw.


De magie van de Baltische Staten.

Een mysteriueze reis naar de Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen  neemt ons mee op een inspirerende reis naar spookkastelen en abdijruïnes, vreemde heidense plaatsen en megalithische tempels, obscure griezelige plekken en paranormale waarnemingen.

Gefascineerd door vreemde legendes en buitengewone verhalen, nodigt Dark Travel je uit om de Baltische Staten vanuit een andere perspectief te ontdekken.

De kronieken van Estland

Estonië

De kronieken van Estland: geschiedenis, legendes, sagen en spookverhalen,

Spookverhaal over de begraafplaats Mustamäe, Tallinn: De Mustamäe begraafplaats is een van de oudste en meest behekste plaatsen in de stad Tallinn, Estland. De begraafplaats is omgeven door een muur aan de oostkant en er wordt gezegd dat de geest van een dode Russische soldaat er rondwaart. Deze geest zou de graven 's nachts achtervolgen, op zoek naar zijn verloren liefde. 
Horrorverhaal van de Võidu-brug, Tallinn: De Võidu-brug in Tallinn, Estland, is lange tijd gehuld in mysterie. Er zijn altijd verhalen over spoken, bovennatuurlijke gebeurtenissen en geestverschijningen over de brug gefluisterd, maar tot voor kort waren het alleen maar verhalen. 
Viru Hotel, Tallinn: Voor wie op zoek is naar een unieke ervaring, biedt het historische Viru Hotel in Tallinn, Estland, een voorproefje van de griezelgDe eschiedenis, een groot aantal paranomiale activiteiten waarover geroddeld wordt en een schat aan verhalen om te vertellen. Een bezoek aan Viru zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten!

De bouw van de St. Olafkerk - De Verschrikking van de Stalentoren - De zwarte baron in Pikk-Jalg 14 - De dames van Toomkooli 13 - De monnik in de Korte-Poortoren - Bezoek Rataskaevu 16, de plek van het duivelsraam - Spot de dronken monnik in Neitsitorn, ook bekend als de Maagden Toren - Dineer met de doden in het Cathedral Restaurant

PATAREI PRISON: een voormalig zeefort uit het Russische tijdperk dat uitkijkt over de baai van Tallinn en vanaf 1920 werd omgebouwd tot gevangenis. Vooral tijdens de Sovjetbezetting werd het een van de beruchtste gevangenissen van heel Estland.

KGB CELLS TALLINN: Een deel van de kelder van een groot gebouw in de oude binnenstad van Tallinn waarin de beruchte KGB tijdens de Sovjetperiode enkele van haar cellen voor opsluiting en ondervraging had.

VIRU KGB MUSEUM, TALLINN : Niet zozeer een museum als zodanig, maar een rondleiding door de enigszins "gemusealiseerde" delen van het Viru Hotel in Tallinn waar de KGB haar bewakingstechnologie gebruikte om gesprekken van gasten af te luisteren enzovoort.


Kerk en kerkhof van Koeru
Het kleine dorpje Koeru in Estland is gehuld in mysterie en wordt achtervolgd door verhalen over intriges en horror. Net buiten het dorp liggen de overblijfselen van een oude kerk, vermoedelijk uit de 16e eeuw. Maar naast de ruïnes liggen verhalen over paranormale activiteiten en duistere geheimen op de loer, in de schaduwen van een geschiedenis die herinnerd wordt in de plaatselijke folklore. Zou het spoken in deze oude kerk waar kunnen zijn, of slechts een legende? Ontdek de geschiedenis, griezelverhalen en mythologische activiteit van de Koeru kerk

Ropka begraafplaats
Ropka Cemetery in Tartu, Estland, is de thuisbasis van vele verhalen over verschrikkingen, geschiedenissen en paranormale activiteiten. Van verhalen over geesten en heksen tot lang begraven skeletten die zijn opgegraven en onheilspellende verhalen, bereid je voor op een duik in de mysteries van dit spookachtige kerkhof.

Kasteelruïnes van Viljandi: is een fascinerende plek van mysterie en controverse, die een verhaal van horror en intrige vertelt. Net buiten de Estse stad Viljandi staat het kasteel, een complex bouwwerk van ruïnes en geheimen. Er gaan legendes rond over paranormale activiteiten in de kasteelruïne van Viljandi, waardoor het een populaire bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een spookachtige ervaring. 

Rapla kerk: is een mysterieuze en fascinerende locatie die de bron is geweest van griezelverhalen, historische verslagen en paranormale activiteiten. Door de eeuwen heen is de kleine kerk in Estland de bron geweest van talloze verhalen, en vandaag zullen we enkele van de mysteries verkennen die onder de oude muren schuilgaan. 

Kasteel Koluvere: Welkom in de griezelige wereld van kasteel Koluvere in Koluvere, Estland - een plek vol griezelverhalen, geschiedenis en paranormale activiteiten. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en zit vol spooklegenden. Luister naar het verhaal van Koluvere Castle terwijl we het duistere verleden en de vele onverklaarbare mysteries onthullen. 

Kasteel Haapsalu: de thuisbasis van de legendarische Teutoonse ridders, is een gebouw vol griezelverhalen, geschiedenis en paranormale activiteiten. De muren zijn gebouwd in de 13e eeuw en hebben sindsdien enkele van de belangrijkste en engste momenten van Estland meegemaakt. Van spookwaarnemingen tot onverklaarbare fenomenen, er valt hier altijd wel iets te ontdekken. 

Horrorverhaal van de Kerk van Vormsi, Vormsi
Op het eiland Vormsi staat de legendarische Kerk van Vormsi tussen de eindeloze velden met hoge wuivende grassen en verborgen inhammen. Er wordt gezegd dat de kerk, zo oud als de tijd zelf, wordt achtervolgd door de geesten van oude krijgers en gehulde figuren. 

Vuurtoren van Kassari,
Rummu gevangenis: De ruïnes van een Estse gevangenis verdrinken in het steengroeve-meer waar de veroordeelden ooit gedwongen werden te werken.

2024 - DARK TRAVEL Estland

Per persoon in tweepersoonskamer - € 1215

Gedetailleerde reisweg op aanvraag.

Meer info >
 
 

Verenigd Koninkrijk

Begeleid door een team van paragnosten, mediums, spiritualisten en spokenjagers.

Ontdek de griezeligste, obscure en spookachtigste locaties in het Verenigd Koninkrijk. 

Mysterieuze reizen vol geschiedenis, legendes, paranormale waarnemingen en spookverhalen waar onverklaarbare gebeurtenissen deel uitmaken van het dagelijks leven.

Ben je klaar om de geheimen te ontsluiten die in de schaduw verborgen liggen?

Durf jij de donkerste, meest spookachtige locaties van Verenigd Koninkrijk te bezoeken? 

We nemen je mee op zoek naar de geesten die rondwaren in de spookachtige landschappen van UK waar klopgeesten, geheime abdijen, de oudste huizen van UK zitten vol legendes en vol zielen. Of u nu een fervent spokenjager of een fervent scepticus bent, deze spookkastelen, donkerste kerkhoven, griezelige pubs en beruchte hotels zullen u zeker de rillingen over de rug doen lopen...

 

Mysterieus Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Engeland: Mysterieuze ervaringen

Laat u betoveren door de mysterieuze sfeer van Engeland en zijn geschiedenis die te lang geheim is gehouden.

Ontdek het verborgen gezicht van deze regio, rijk aan buitengewone verhalen die voor uw ogen tot leven komen, evenals raadselachtige anekdotes, eigenaardige overtuigingen en verontrustende feiten.

Ontdek Wales: Een reis langs spookplaatsen in Wales met spookwandelingen, musea, kastelen en historische huizen, oude pubs en een gevangenis. 

Ierland: het rijk van legende en mysterie. Leap Castle wordt beschouwd als het meest behekste kasteel in Ierland, en Castle Leslie heeft zijn deel aan klopgeesten; aan de oevers van de Shannon kun je een "Phuca" of twee zien. Er is een dappere ziel voor nodig om je te wagen tussen de koude tocht, het geschreeuw en de hobbels in de nacht!!!

Dit is een fantastische avontuurlijke tocht die enkele van de mooiste landschappen, cultuur en verbazingwekkende geschiedenis van Ierland omvat.

Schotland: Spookachtig avontuur
Het lange en turbulente verleden van Schotland heeft zijn griezelige sporen achtergelaten in vele historische kastelen en legendarische bezienswaardigheden. Van de geesten van hen die een sinistere dood vonden tot de mystieke beesten die op de loer liggen in de waterige diepten van Loch Ness - deze angstaanjagende tour wordt zeker een avontuur van je leven.

Meer info >
 
 

Ongewoon en mysterieus Europa

Europa is de thuisbasis van een behoorlijk aantal ongewone en mysterieuze plaatsen.

Maar voor wie op zoek is naar een geweldige ervaring zonder drukte, hebben we een lijst van verborgen en mysterieuze activiteiten en plaatsen samengesteld.

Deze reizen tonen ons het spoor die we achterlieten in de geschiedenis en confronteert ons met tijd en tijdelijkheid.

 

De geesten van Thessaloniki zijn er nog steeds.

Griekenland

Een kant van de stad die niemand kent, waar niemand over praat of die niemand ziet.

Mythen, legendes en spookverhalen van Thessaloniki.

Ongewone attracties in Thessaloniki, bekend als de megalopolis van Noord-Griekenland.

Thessaloniki staat vol met oude monumenten en musea, en heeft een overvloed aan bizarre, duistere, vreemde, ongewone en onderschatte plekken die vragen om verkend te worden.

Holocaust: Vrijheidsplein: waar de nazi's alle Joodse mannen verzamelden
Oude en nieuwe Joodse begraafplaatsen - Joods museum - Treinstation: waar de dodentreinen begonnen - Kerdylia: de holocaust van 2 oude dorpen

Wereldoorlog I & II: Serres - Fort Rupel - Metaxas linie

Ongewoon: Genti koule oude gevangenis - Heptapyrgion: byzantijns fort - Orge van Seih Sou woud : moordenaar - Zwarte steen straat : paranormale verhalen - Lamprakis en Polok moorden - Trein begraafplaats - Rode huis verhalen - Vergina : het oude Aigae , hoofdstad van Macedoniërs - Dion: archeologische site gewijd aan Zeus - Bogomil begraafplaats : oude guth begraafplaats.

 

2024 - DARK TRAVEL THESSALONIKI

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 8 pax - 1715.00 €

Minimum 10 pax - 1540.00 €

Minimum 12 pax - 1420.00 €

Minimum 14 pax - 1340.00 €

Single kamer supplement  + 435.00 €

 


 

Meer info >
 
 

Mystiek Kreta

Mystieke plaatsen op Kreta: mythologie, geschiedenis, geesten en feeën

Het eiland Kreta, het grootste eiland van Griekenland, kan bogen op een rijke bovennatuurlijke overlevering. Van geesten van heldhaftige strijders tot etherische vrouwelijke geesten, er zijn tal van verhalen die het Kretenzische platteland omhullen met een sluier van raadselachtigheid. Ontdek enkele van deze verhalen hieronder en bezoek het Griekse eiland om deze spookachtige plekken in Griekenland te ontdekken.

Mystiek Kreta

Griekenland

De mysteries en donkere kant van Kreta

CHANIA
De oude binnenstad van Chania, de Venetiaanse haven & de synagoge Etz Hayim,
Talos plein & de mythe van Talos,
Handfontein (gedenkteken voor de 240 slachtoffers van de schipbreuk 'Herakleion' december 1966).
Mythen & legendes van de Ottomaanse, Venetiaanse & Arabische periode van Kreta

HISTORISCHE DORPEN
Reis naar de historische dorpen Therisso (met het Nationaal Verzetsmuseum), Zourva & Meskla
Frangokastello & de legende van Drosoulites Dit kasteel wordt verondersteld te worden achtervolgd door 'Drosoulites', de zwart geklede geesten van de dode krijgers van Hatzimichalis Dalianis die vochten tegen de Turken.

DE SLAG OM KRETA
Historische feiten, interessante weetjes & onbekende verhalen onthullen de geheimen van dit glorieuze moment in de geschiedenis van Kreta.

DE DONKERE KANT VAN RETHYMNON
Arkadi heilig klooster & de holocaust
Het oude Eleftherna & de Necropolis
Melidoni grot met stalactieten & stalagmieten (de geschiedenis van de grot)
Laat-Minoïsche begraafplaats van Armenië
Plaatsen van historisch en spiritueel belang in de omgeving

HET LEPRAEILAND & DE LEGENDE VAN DE FEEËN
Spinalonga - het leprozeneiland, de Dantes Poort, de verlaten huizen (bijgenaamd het 'Eiland van de Levende Doden' of het 'Eiland van Tranen', de lange en getemperde geschiedenis achter Spinalonga... het laatste actieve leprozeneiland in heel Europa)
Neraidospilios - bezoek aan de grot, het meer en de waterval. Heraklion stadscentrum wandeling met verhalen & legendes van het gebied

DE ZEUSGROT, HET VERDRONKEN DORP
Lassithi plateau (plaatsen van historisch en spiritueel belang van het gebied)
Zeus Grot (ook bekend als Psychro Grot, de mythe over de geboorteplaats van Zeus)
Aposelemis dam - Sfentili - het zinkende dorp

2024 - DARK TRAVEL  - Kreta - 8 D

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 8 pax - 2975.00 €

Minimum 10 pax - 2750.00 €

Minimum 12 pax - 2565.00 €

Single kamer supplement  + 515.00 €

 

Meer info >
 
 

Ongezien Griekenland

Top mysteries en vreemde fenomenen in Griekenland

Griekenland buiten de toeristische paden: Ongewone tochten van Athene naar Peloponnesos.

Elk jaar reizen duizenden bezoekers naar Griekenland  totaal niet van bewust dat sommige van de meest mysterieuze plekken vlakbij liggen!

Het is geen verrassing dat Griekenland, met zoveel geschiedenis, mystiek en relikwieën, onverklaarbare fenomenen en spookachtige verlaten plaatsen heeft, waarvan de meeste niet algemeen bekend zijn.

We bezoeken meerdere van de meest mysterieuze en ongewone plaatsen in Griekenland.

Sommige zijn eng, sommige eigenaardig, sommige onverklaard, sommige zijn triest maar ze zijn allemaal fascinerend!

Griekenland buiten de toeristische paden: Ongewone tochten van Athene tot Peloponese.

Ongezien Griekenland

Griekenland

 

Athene is een stad met een rijke geschiedenis en voor toeristen die geïnteresseerd zijn in mysterie en het ongewone, zijn er veel aantrekkelijke bestemmingen die de duistere kant van deze oude stad verkennen. 

Athene biedt een uniek perspectief voor wie op zoek is naar een onconventionele reiservaring.

Athene is de perfecte bestemming voor elke duistere toerist die op zoek is naar een overvloed aan mysteries, griezelige sferen en een mysterie dat diep geworteld is in de geschiedenis. Bezoekers kunnen oude ruïnes verkennen, oude legendes blootleggen, crypten en gebouwen binnengaan met geheimen die diep binnenin opgesloten zitten. 

Als je een reis door de tijd wilt maken, maak dan van Athene je volgende halte, waar je opnieuw contact kunt maken met de duisternis van het verleden. Bekijk dus zeker onze voorbeeldroute als je dapper genoeg bent voor een duistere rondreis in Athene!

 

De Peloponnesos is nog grotendeels onontdekt.

De meest authentieke delen van Griekenland vind je op de Peloponnesos.

Gescheiden van het vasteland door het Kanaal van Korinthe, is de Peloponnesos waar mythologie en geschiedenis elkaar ontmoeten.

De Peloponnesos heeft belangrijke monumenten, historische kastelen, pittoreske steden en charmante dorpjes.

Er is geen tekort aan natuurlijke schoonheden; eindeloze stranden met rotskusten, rivieren en grotten, ruige bergen en vruchtbare valleien.

Combineer dat alles met magie, mysterie, legendes en mythologie.

Reis mee naar het land van de legendes en ontdek het echte Griekenland in de Peloponnesos!

 

2024 - DARK TRAVEL Athene - Peloponese - 10 D

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 8 pax - 2950.00 €

Minimum 10 pax - 2720.00 €

Minimum 12 pax - 2465.00 €

Single kamer supplement  + 715.00 €

Meer info >
 
 

Legenden en Mysteries rond de baai van Napels

Het eiland Capri: Het eiland werd ontdekt in de tijd van de Romeinse keizer Tiberius. Aanvankelijk werd gedacht dat het werd bezeten door kwade geesten en werd het gemeden door bezoekers.

Napels: Als het mysterie je fascineert, zal deze stad haar deuren openen op de paden van het occulte, in een betoverende mix van kleuren en duisternis, heilig en godslasterlijk, schoonheid en verwarring.

Sorrento: Als je van geschiedenis houdt en een voorliefde hebt voor alles wat een beetje griezelig is, dan is Sorrento de ideale plek om te bezoeken. Met zoveel rijke verhalen over de stad, is het waarschijnlijk dat een historische tour uitloopt op een onverwachte ontmoeting.

Mysterie van Pompeii: Legenden, mysteries, spoken, bovennatuurlijke en Romeinse geschiedenis en rampspoed.

Riten, magie en mysteries van de baai van Napels ontrafeld.

Italïe

Magie, mysterie, een dorst naar wonderen en het onbekende, heidense zonnegodsdienst. Napels is het metabolisme van drieduizend jaar cultuur en beschaving verspreid over een hoek van de Middellandse Zee die het verhaal vertelt van de Grieken, Romeinen, Carthagers, Noormannen, Saracenen, Spanjaarden en Fransen. Beleef een ongewoon bezoek. 

Sorrento: Begeleide wandeling door het historische centrum van Sorrento: Basiliek van Sant'Antonino met de crypte die honderden relikwieën bevat die aan de heilige werden gegeven om hem te bedanken voor zijn wonderen, Villa Comunale met de kerk van San Francesco en Vallone dei Mulini gezien vanaf de Via Enrico Caruso. Rondleiding door de opgravingen in Herculaneum.

Napels. Bezoek aan het historische centrum met de kathedraal en de kapel van San Gennaro, waarvan de ampul met zijn bloed, bewaard in de crypte, vloeibaar wordt op de dag van San Gennaro. Bezoek het complex van de zielen in het vagevuur en het hypogeum, waar de schedel van Lucia te zien is. Bezoek aan de kerk van Gesù Nuovo - met een rondleiding door de spectaculaire lipsanoteca. Bezoek aan de kapel van San Severo en het Bamboemuseum. 

Napels. Bezoek aan de Catacomben van San Gennaro en het charmante dorp van de Maagden, bezoek aan het interieur van het Palazzo dello Spagnolo en het Palazzo Sanfelice, bezoek aan het interieur van de kerk van Santa Maria alla Sanità.

De velden van Phlegrean. Bezoek aan de tempel van Echos en Cuma.

 Pompeii en de Villa San Marco. Bezoek aan het ongewone Pompeii en de Villa van de Mysteries. In de namiddag, bezoek aan de Villa Sa

2024 - DARK TRAVEL  - 7 D - 09 + 23 september 2024

Per persoon in dubbel kamer

Minimum 6 / max 8 pax - 1610.00 €

Single kamer supplement  +365.00 €

Meer info >