DarkTravel_logo

Burgeroorlogen

Een burgeroorlog is een oorlog waarbij de strijdende partijen deel uitmaken van hetzelfde land of rijk.

Burgeroorlogen worden vaak uitgevochten om religieuze, etnische of politieke redenen, maar soms is het eenvoudigweg een strijd tussen rivaliserende groepen.


"No Pasaràn" Spaanse burgeroorlog

Spanje

Madrid - Toledo - Zaragoza - Belchite

De Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) was een gewapend conflict tussen republikeinen en nationalisten onder leiding van generaal Francisco Franco.

7d/6n - Min 10 / max 15 pers
vanaf € 1245,00 pp

Meer info >
 

The Hot War of the Cold War - Koreaanse burgeroorlog

Korea

Na verschillende grensconflicten, begon de oorlog op 25 juni 1950 met de invasie van Noord-Korea in het zuiden van het land. Op 27 juli 1953 werd een wapenstilstand afgekondigd, zonder dat er een echte winnaar uit de bus kwam.
Er is sindsdien geen vredesverdrag gesloten, dus het conflict gaat formeel verder. De Koreaanse oorlog wordt beschouwd als een deel van de Koude Oorlog.

7d/6n - Min 4 / max 10 pers
vanaf € 2035,00 pp

Meer info >
 

Amerikaanse burgeroorlog

Verenigde Staten

De Amerikaanse Burgeroorlog was een vier jaar durend conflict van 1861 tot 1865 tussen de Noordelijke (de Unie) en de Zuidelijke Staten (de Confederatie). In vele van deze staten vonden bloedige veldslagen en veldtochten plaats.

12d/11n - Eastern battlefields - min 14 pax
vanaf € 3750,00 pp
13d/12n - South-Eastern batllefields - min 14 pax
vanaf € 3635,00 pp
14d/13n - Western battlefields - min 14 pax
vanaf € 4310,00 pp

Meer info >
 
 

Zuid-Afrikaanse slagvelden

Anglo - Boer - Zulu-slagvelden, militaire geschiedenis en wildsafari's.

We brengen hulde aan en vieren de moed van de vele Britse en Gemenebest-soldaten, het offer van de boerentroepen en de strijders van het machtige Zulu-imperium die de strijd hebben geleverd aan de grens van het Britse koloniale Afrika van koningin Victoria. We reizen naar de slagvelden van de Zuid-Afrikaanse oorlogen van de 19e eeuw van de Britten, de Boeren en de Zoeloes.

Anglo - Boer - Zulu-slagvelden, militaire geschiedenis en wildsafari's.

Zuid Afrika

Zuid-Afrikaanse Battlefields Tours in combinatie met Safari's naar het Kruger National Park of wildreservaat Hluhluwe/Umfolozi in KwaZulu-Natal, met optionele tochten naar de Sani Pass en een 4 x 4 route naar het berg Koninkrijk Lesotho.

8d/7n - min 2 pax

Meer info >