DarkTravel_logo

Mysterieus België

Mysterieus en Onbekend België neemt ons mee op een inspirerende reis naar verlaten kerkhoven, kasteel en abdijruïnes, vreemde heidense sites en megalithische tempels, obscure en angstaanjagende plaatsen.

Gefascineerd door vreemde legendes en ongewone verhalen, nodigt Dark Travel je uit om België vanuit een andere hoek te ontdekken.

Dag trips: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 150 € – 4 pers  /  110 € – 6 pers

 

Weekend: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 300 € – 4 pers  /  250 € – 6 pers

 

5D / 4 nt: Min 4 / Max 6 pers.

Prijs per persoon: 650 € – 4 pers  /  550 € – 6 pers

 

meerdaagse reizen: op aanvraag


Stadslegendes en mysteries

Mysterieus en Onbekend België neemt ons mee op een inspirerende reis naar middeleeuwse steden vol geschiedenis en mysterie.

Gefascineerd door vreemde legendes en ongewone verhalen, nodigt Dark Travel je uit om België vanuit een andere hoek te ontdekken.

Esoterie, spiritualisme, buitengewone legendes, het paranormale, mysteries, spoken en andere verontrustende of magische verhalen zullen de meest nieuwsgierigen onder u bekoren. 

Legendes en mysteries

België

Beleef middeleeuwse steden: We garanderen dat je BrusselGentAntwerpen en Brugge nooit meer op dezelfde manier zult zien!

We lichten een tipje van de sluier op over de grote mysteries en kleine geheimen van België.

Mysterieus & ongewoon BRUGGE: We infiltreren samen met de Paus van Satan in het satanische milieu van Brugge-la-Morte.

In Brugge is er een huis genaamd "Den Noodt Gods" beter bekend als "Spookhuis".

Brugse zot: Meer dan 100 jaar geleden - in 1910 - verhuisden vrouwelijke psychiatrische patiënten van de Brugse Boeveriestraat naar de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels. Van Open Poort tot Brugse Zot schetst een beeld van de geestelijke gezondheidszorg in Brugge.

Vrijmetselaars Brugge: Tijdens een wandeling in de binnenstad leer je meer over de geschiedenis van de Belgische en vooral Brugse vrijmetselarij. 

Spirituele wandeling: Gekoppeld aan de Geschiedenis rond De GRAAL,DE BOUWERS, TEMPELIERS en VRIJHEID.

Lucifernum: tussen gotiek en exotisme en tussen droom en nachtmerrie.

 

GENT, stad van mysteries: 

Het Museum Dr. Guislain is een cultureel referentiepunt voor de geschiedenis en actuele debatten over psychiatrie en geestelijke gezondheid, zorg, kunst en waanzin. Het museum in de Jozef Guislainstraat is het oudste krankzinnigengesticht van België -1857: je zou wel gek zijn om het niet te bezoeken.

Vrijmetselarij in Gent. De vrijmetselarij blijft een onvoorspelbaar aantal mensen fascineren. Ze dook voor het eerst op in Gent in de achttiende eeuw en werd al snel omgeven door een aureool van mysterie dat haar tot op de dag van vandaag achtervolgt. 

Huis van mysteries: magie en illusie. Een wandeling door de mysterieuze stad Gent

Tentoonstelling: Het Lam Gods
De aanbidding van het Lam Gods is een religieuze polyptiek van de gebroeders Hubert en Jan van Eyck, voltooid rond 1432.

 

Davinci code BRUSSEL

'Welkom in Brussel, hoofdstad van alchemisten en vrijmetselaars. Welkom in mijn stad, waar de stenen spreken…

Alchemisten uit vroeger tijden zochten de Steen der Wijzen, die hen moest toelaten onedele metalen om te zetten in edele metalen, en waardoor ze ook “het vloeibaar goud” zouden vinden, het aqua vita, het Elixir van het Eeuwige Leven…

Vrijmetselarij: Over de vrijmetselarij hangt een waas van geheimzinnigheid. Het besloten karakter van de loges en de eeuwenoude initiatietradities dragen hier in grote mate aan bij.

Warandapark: "Wat is het verband tussen het Warandapark en de vrijmetselarij?"

Paleis Coudenberg: Een ondergrondse ontdekkingstocht in het paleis van Keizer Karel. Nu een betoverende archeologische site, is het een netwerk van gewelfde gangen, zalen en verborgen kamers,

Het Brusselse Justitiepaleis: Tijdens dit bezoek ontdek je het verhaal van de architect, en de symboliek die schuilgaat achter deze monumentale gevel. Je krijgt ook een inzicht in de werking van justitie en de rol van het paleis.

Kerkhof van Laken + koninklijke crypte
De monumentale begraafplaats van Laken wordt beschouwd als de Père-Lachaise van België. Tal van beroemdheden liggen hier begraven.
Het kerkhof ligt naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk en is het oudste Brusselse kerkhof dat nog in gebruik is. De koninklijke crypte waar onze koningen en enkele familieleden hun laatste rustplaats vonden.

Surnateum - Museum van het bovennatuurlijke.
Het Surnateum is een rariteitenkabinet dat voornamelijk is gewijd aan de magie die onze beschavingen sinds het begin van de mensheid heeft achtervolgd. De conservator van het museum, Christian Chelman, wijdt zich volledig aan de studie van magie in al haar vormen.

Naast de verschillende rondleidingen (vampirisme, spiritisme, geschiedenis van de Andelana, hekserij, paranormaal, mediums, enz.) is het mogelijk om verschillende privésessies te organiseren.

Begraafplaats Dieweg - Ukkel
De begraafplaats is griezelig mooi en overwoekerd. De graven en mausolea werden in 1958 verlaten en overwoekerd door de natuur.

Dieweg heeft een mysterieuze sfeer .... Je weet nooit zeker wat je tegen zult komen. Het voelt alsof je door een andere, vergeten wereld loopt.

 

Mysterieus en ondergronds ANTWERPEN

Sint-Annatunnel
Op Sint-Jansvliet is de ingang van de Sint-Annatunnel, die in 1933 werd geopend. Neem de authentieke houten roltrappen naar beneden in de "Voetgangerstunnel", zoals de Antwerpenaren hem noemen.

De Ruien: Geheimen stromen onder de stad: daal af in een ondergrondse wereld en ontdek een vergeten deel van de Antwerpse geschiedenis,

Mysteriewandeling: Onsterfelijke verhalen uit Zuidwijk

Doel, spookstad: een dorp vol betoverende kleuren

 

Meer info >
 

Mysterieus & Inspirerend

België

België is de thuisbasis van een behoorlijk aantal ongewone en mysterieuze plaatsen.

Maar voor wie op zoek is naar een geweldige ervaring zonder drukte, hebben we een lijst van verborgen en mysterieuze activiteiten en plaatsen samengesteld.

Deze reizen tonen ons het spoor die we achterlieten in de geschiedenis en confronteert ons met tijd en tijdelijkheid.

Dag- of meerdaagse excursies  - Meer informatie: Gedetailleerd aanbod op aanvraag.

Mysterieus & Inspirerend

Een zoektocht naar geheime spirituele plekken in België.

Magische en spirituele tempels.

Psychiatrie VROEGER en NU - Geschiedenis van de psychiatrie.

Symbolen en rituelen van de VRIJMETSELARIJ..

Alchemie is bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders, of “van lood, goud” te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is.

De schaduw en geheime commandarijen van de Tempeliers

Historische, legendarische, gruwelijke, religieuse en mysterieuse sites. 

Ongewone ervaringen WO I & II

Geestenrijk - Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten onthuld.

Een spannende zoektocht naar vergeten, verlaten en verdoemde plaatsen.

 

Voor meer mysterieus België ga je naar UNUSUAL en scroll je naar ONGEWOON BELGIË

Meer info >