DarkTravel_logo
Oorlog Sites 40-45 "Opkomst van het kwaad" > 40-45 The Last Battle / De Laatste Veldslag

Dunkirk & Atlantic wall - Secret V2 / V3 Nazi bases

Frankrijk

De evacuatie van Dunkirk, met de codenaam “Operation Dynamo”, was de evacuatie van geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf de stranden en de haven van Duinkerken, in het noorden van Frankrijk, tussen 26 mei en 4 juni 1940.

 Hardefoort / Kazemat - La Plaine au Bois Site - Schuur van de Massamoord - Esquelbecq

Eperleques bunker - Fort van Mimoyecques - La Coupole - Geheime V2 / V3 nazi-basissen. Atlantic walll - Batterij Todt - Duinkerken.

In de zoektocht naar wereldheerschappij bouwden de nazi's enkele van de grootste en dodelijkste stukken militaire uitrusting en kwaadwillende technologie uit de geschiedenis.

 

Verleng uw verblijf:

Boulogne-sur-Mer: Het is een uniek plaatsje. Wanneer u de tijd neemt om de wirwar aan straatjes te ontdekken kunt u niet onberoerd blijven door de diversiteit ervan. Men zou haast kunnen zeggen dat er niet één maar meerdere Boulognes-sur-Mer zijn... Het laaggelegen stadsdeel leeft volgens het ritme van de vissershaven en zijn handelswijk. Het oude centrum, bovenop de rots, neemt u mee door een tweeduizend jaar oude geschiedenis.

Nausicaá: het grootste aquarium van Europa: Luister naar de roep van de oceaan.
Prachtig, rijk, mysterieus, maar ook zo kwetsbaar. Uw oceaanervaring begint hier!

De Grand Site des 2 Caps, gelegen aan de Côte d'Opale tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, is een beschermd natuurgebied dat opmerkelijk is door de diversiteit van zijn landschappen.

Het dankt zijn naam aan twee kapen die hemelsbreed 10 km uit elkaar liggen: Cap Blanc-Nez, 134 m hoog, die een panoramisch uitzicht biedt op het Nauw van Pas-de-Calais en de Engelse kliffen, en Cap Gris-Nez, het dichtstbijzijnde punt van de Franse kust bij Engeland.

2d/1n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 395,00 pp
3d/2n - Min 4 / max 8 pers
vanaf € 565,00 pp

Meer info aanvragen >