DarkTravel_logo
Oorlog Sites 14-18 - "Geschreven in bloed" > 14-18 - De Groote Oorlog

De verborgen slagvelden van Lotharingen

Frankrijk

Op 3 augustus 1914 verklaarde Duitsland Frankrijk de oorlog.De Grote Oorlog kwam in Meurthe-et-Moselle bij Lunéville, Gerbéviller en Rozelieures.

Dit was het begin van de grote veldslag van Lotharingen. Er wordt gevochten rond de Grand Couronné ten oosten van Nancy (Champenoux, Courbesseaux...) en rond Saint-Dié. In het centrum zullen de Duitse legers proberen de Trouée de Charmes te passeren, tussen de bolwerken van Toul en Épinal. Daarna zal het front (in Lotharingen) zich de komende vier jaar stabiliseren.

Tijdens deze vier oorlogsjaren vonden vele sinistere gevechten plaats op ons grondgebied. In Gerbéviller werd de stad in brand gestoken, geplunderd en tientallen mannen en vrouwen afgeslacht door het Duitse leger. In Vitrimont wordt de heuvel van Leomont op zijn beurt, bijna 8 keer door beide zijden heroverd, alleen al in de nacht van 25 op 26 augustus 1914. In Montauville en Fey-en-Haye werd er hard gevochten in Bois-le-Prêtre, een strategische doorgang van de strategische route van de Saint-Mihiel ......

CIRCUIT VAN SLAGVELD VAN LA CHAPELOTTE

Prijzen op aanvraag.

Meer info aanvragen >