DarkTravel_logo
Oorlog Sites 14-18 - "Geschreven in bloed" > 14-18 - De Groote Oorlog

De Hindenburg-linie 1917

Frankrijk

In het voorjaar van 1917 lanceren de Duitsers Operatie "Alberich" en vallen ze terug op de "Hindenburg linie" tussen Arras en Vailly-sur-Aisne, een "nieuw gebouwde en massaal versterkte" verdedigingslinie. De Duitsers die hun troepen aan het consolideren waren ter voorbereiding op mogelijke verdere offensieve operaties.

Toen de Duitsers zich terugtrokken, pasten zij de strategie van verbrande aarde toe,communicatielijnen, wegen, bruggen, bomen, huizen werden vernield om de voortgang van de geallieerde troepen in de richting van de nieuwe frontlinie te vertragen. "De Duitsers hadden alles vernietigd, de meeste burgers meegenomen, en boobytraps, sluipschutters en een paar andere onverwachte verrassingen achtergelaten.

De nieuwe verdedigingspositie, door de geallieerden de Hindenburg-linie genoemd, bestond feitelijk uit meerdere linies met verschillende Duitse namen. Het gedeelte tussen Arras via Cambrai naar Saint-Quentin werd de Siegfried Stellung gedoopt.

Arras, Ecoust Saint Mein, het bos van Croisilles en de Hindenburg linie. De slagvelden van Arras, Bullecout, Bapaume, Péronne, Cambrai en .......

 

3d/2n - 3d/2n - Min 8 pers - 335 € / Min 6 pers -395 € / Min 4 pers - 535 € / Min 2 pers - 925 € / Sgl supp - 140 &e
vanaf € 335,00 pp

Meer info aanvragen >