DarkTravel_logo
Ongewoon België > Ongewoon & Mysterieus België

Verborgen religieus België

België

Een zoektocht naar geheime spirituele plekken in België.

In de ban van het “Lam”

‘De Aanbidding van het Lam Gods’, van de gebroeders van Eyck, onthuld in 1432, wordt wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt, één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt.

Historische Sint Bavo abdij.

Ben je fan van mystiek? Dan laten deze ruïnes je vast niet onberoerd. Je bevindt je hier op historische grond. In de 7de eeuw stichtte Amandus van Gent hier de Sint-Baafsabdij, in een poging de inwoners van Ganda te bekeren.

De Majestueuze Abdij van Tongerlo
Ten midden van een groene, bosrijke omgeving, doorkruist door oude dreven, staat de oude en majestueuze abdij- prachtig te wezen! Na een soms turbulente geschiedenis is de abdij ook vandaag nog een oase van rust, spiritualiteit, historie en religieuze mysteries.
De trekpleister van de abdij is natuurlijk het legendarische, religieuze en mysterieuze schilderij,
Het Laatste Avondmaal van LEONARDO DA VINCI

Abdij van Villers

België heeft veel toffe en originele bezienswaardigheden. Bourgondisch België heeft niet alleen een rijke biergeschiedenis, maar telt ook tal van abdijen. Zo ook de bijzondere Abdij van Villers, met prachtige ruïnes. Een mooie, historische plek om te genieten van de zon en de herfstkleuren.

Versterkte burcht van Bouillon

Deze burcht, trots uitkijkend over de stad vanop een steile rots, bevindt zich in een vallei die getekend wordt door de meanders van de Semois.  Deze feodale vesting werd ondanks zijn leeftijd goed bewaard en getuigt enorm van de gebeurtenissen die hier plaatsvonden in de middeleeuwen, ten tijde van de kruistochten.Godfried van Bouillon, heeft duidelijk sporen nagelaten op deze plek en was het boegbeeld van de eerste kruistocht.

Abdij van Orval

De abdij van Orval is een cisterciënzer klooster dat in 1132 werd gesticht.Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij onthult een locatie met een boeiende geschiedenis en van een heel aparte schoonheid, ingebed in een vallei waar de Mathildebron ontspringt.

 

 

Meer info aanvragen >