DarkTravel_logo
Ongewone bestemmingen > Ongewoon België

Ongewone ervaringen & WO2

België

Ongewoon:De Ardoisalle in Alle
De leisteenwinning in Alle-sur-Semois is een heel oud verhaal dat driehonderd jaar geleden begon.

De schoorsteen in Bohan
In het Membre-Bohan National Park stort de rotsachtige heuvelrug in het noorden ineen tot een opeenvolging van pittoreske en bizarre monolieten. Een klein pad loopt door deze geologische bezienswaardigheden en leidt je naar deze rots, die de "Schoorsteen" wordt genoemd.

WO2 ervaringen: Hitler's hoofdkwartier

In Bruly-de-Pesche, vlakbij de Franse grens, richtte Hitler zijn hoofdkwartier op om de inval in Frankrijk in juni 1940 te coördineren. De site wordt ook wel de Wolfsschlucht genoemd en draagt nog steeds de sporen van Hitlers verblijf. In de bunker is er een betonnen schuilkelder die toegankelijk is via twee gepantserde deuren en er zijn ook twee chalets in Beierse stijl waar de führer en zijn officiers verbleven.

De gebroken brug in Bohan
Van deze brug zijn alleen nog maar overblijfselen over, maar hij heeft een eigen geschiedenis. Het is bijna 80 jaar geleden dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vernietigd. Het werd op 11 mei 1940 vernietigd door de Fransen die hun terugtocht wilden beschermen. In 1941 werd de brug tijdelijk hersteld.Maar op 6 augustus 1944 hebben de Duitsers, net als de ingenieurs van het Franse leger in 1940, het ook gesloopt om hun terugtocht te beschermen. Het is nooit herbouwd.

De verzetkampen in Vresse
In de sector Basse-Semois waren er tijdens de laatste wereldoorlog meer dan 20 Maquis-kampen. Afhankelijk van de omstandigheden van deze oorlog werden ze verlaten, door de vijand met de grond gelijk gemaakt of elders herbouwd. Het is onmogelijk om ze hier allemaal te beschrijven.

 

Meer info aanvragen >